Lucs Kēlers pasniedz Liepājas Simfoniskajam orķestrim vērtīgu dāvanu

Ievērojamais vācu diriģēšanas profesors Lucs Kēlers Liepājas Simfoniskajam orķestrim (LSO) pasniedz vērtīgu dāvanu – jau vasaras beigās orķestra mežragu grupas koncertmeistara Inga Novicāna mūzikas instruments tika sūtīts uz Vāciju atjaunošanai, lai uz sezonas atklāšanu tas būtu ideālā darba kārtībā.

Nupat Ventspilī un Liepājā veiksmīgi ir izskanējuši LSO sezonas atklāšanas koncerti, kuros Eiropas varenāko komponistu skaņdarbus orķestris atskaņoja dižā vācu meistara Luca Kēlera vadībā, koncertā piedaloties arī izcilam solistam – dāņu trompetes virtuozam Ketilam Kristensenam.

 „Orķestrim piešķirtajā Valsts dotācijā nav paredzēti līdzekļi instrumentu krājuma atjaunošanai un uzlabošanai, bet laiks iet un instrumenti nolietojas, tāpēc mēs esam ārkārtīgi priecīgi un pateicīgi mūsu draugiem, kas mūs atbalsta vienā no orķestra pamatvajadzībām,” stāsta LSO vadītājs Uldis Lipskis.

Jau pagājušā gada oktobrī dāņu trompetists Ketils Kristensens orķestrim dāvināja divas jaunas trompetes. Arī šogad Dānijas Karaliskā orķestra pirmais trompetists ir atvedis orķestrim vēl divas trompetes. Necerētai labdarības akcijai ir pievienojies arī diriģents Lucs Kēlers, dāvājot iespēju restaurēt orķestra mežragu. Šāda restaurācija izmaksā aptuveni 1 500 LVL. Tas orķestrim ļāva izvairīties no jauna, līdzvērtīga mežraga iegādes, kas maksā ap 6 000 LVL.

LSO galvenais diriģents Atvars Lakstīgala: „Simfoniskā orķestra aprīkojums ir ļoti dārgs un vērtīgs, piemēram, laba vijole, un tādu orķestrim ir neieciešams vairāk kā 20, izmaksā sākot no 10 000 LVL.”
LSO šobrīd ir kritiski nepieciešami divi fagoti, jo esošie atrodas katastrofālā stāvoklī. Vadošās firmas Heckel izpildījumā viens šāds mūzikas instruments maksā 35 000 LVL.

Uldis Lipskis klāsta situāciju orķestrī: „Mūsu trompešu grupas koncertmeistars Juris Tereščuks grūtus un atbildīgus solo atskaņo uz Yamaha trompetes, kuras korpusā ir izdiluši caurumi. Stipri nolietotas ir klarnetes un tromboni. Lai arī mūziķu profesionālā varēšana un degsme ierindo mūsu orķestri labu orķestru saimē, LSO skanējums ir apdraudēts tieši instrumentu stāvokļa dēļ un laiks šajā jautājumā mums strādā tikai par sliktu.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58724999sec.