Aicina uz Kurzemes tautastērpu informācijas centra marta sarunu par Kurzemes krekliem

19. martā pulksten 16:00 Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina piedalīties sarunā par Kurzemes tradicionālajiem lina krekliem.

19. marta sarunu ievadīs ekspresizstādes Kurzemes krekli atklāšana. Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu centra ratnīcas izstāžu zālē būs apskatāmi lina krekli no Liepājas muzeja bagātīgā krājuma. Citiem interesentiem ekspresizstāde būs skatāma līdz 13. aprīlim.

Iepazīšanās ar muzeja krājumos glabātajiem eksponātiem būs kā starta signāls plašākai sarunai par tradicionālajiem linu krekliem Kurzemes novados. To darināšanas veidi, rotāšanas paņēmieni un valkāšanas tradīcijas – par šiem jautājumiem savā pieredzē un atziņās dalīsies kreklu šūšanas un izšūšanas meistares un iesācējas.

Sarunu vadīs Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja Lia Ģibiete. Īpašs akcents tiks likts uz šodienas apģērbā izmantojamām idejām no senā kreklu pūra. Uz sarunu īpaši gaidīti tie, kuri iecerējuši darināt Kurzemes lina kreklu pašu spēkiem.

Pirms 19. marta sarunas acinām apmeklēt Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra mājaslapu www.liepajasmuzejs.lv/lv/tic un virtuālā vidē apskatīt Mēneša priekšmetu – Rucavas krūmoto kreklu. Grezni izšūtais krekls nonācis muzejā 1927. gadā, tas iegūts no rucavnieka M. Trumpenieka.

Sarunai vēlams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālr. nr. 63422604 vai 29144696. Dalības maksa 2 EUR.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 01.07.2024 Vasaras atlaides auto nomai Europcar
Rezervē no 27. jūnija līdz 1. jūlijam un baudi vasaras brīvdienas ar līdz pat 20% atlaidi automašīnu nomas rezervācijām līdz septembrim. | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1360271sec.