Liepājā notiks ekspozīcijas «Smalkās Radības» atklāšana

2014. gada 5. aprīlī pulksten 16:00 radošajā telpā "Ideju bode" (Teodora Breikša ielā 41, Liepājā) tiks atklāta keramikas/porcelāna izstāde, kurā eksponēti Artas Baltās, Gundegas Hagendorfas, Gitas Ruģēnas, Ievas Kalniņas, Elīnas Titānes, Sanitas Ābelītes, Ilzes Emses-Grīnbergas mākslas darbi, kā arī piecu mākslas skolu (Ķekavas, Mālpils, Salacgrīvas, Jelgavas, Liepupes) audzēkņu vecumā no 6-15 gadu vecumam veidoti darbi.Visas mākslinieces ir arī skolotājas, tāpēc izstāde īpaši nozīmīga, jo kopā skatāmi pedagogu un audzēkņu darbi.

…Kad ziema ar tās burvību - stingi klusējošo baltumu, smalko sniegpārslu maigumu, leduspuķu dzidrajiem dzejoļiem logos atkāpjas, kā jauns rīts ar mošanos nāk pavasaris. Mostas pašas smalkākās radības, kuru rosība, sanēšana, dūkšana atdzīvina zemi. Tad pirmā dūcošā muša šķiet kā brīnums. Pirmā tauriņa krāsainībā jaušas tuvojošās vasaras solījums...

Mākslinieces atklāj, ka ekspozīcija "Smalkās Radības"  tika veidota  izstādei Rīgas Porcelāna muzejā, kas bija apskatāma 2012. gada martā. Izstādes atklāšana iezīmēja astronomiskā  pavasara iestāšanos. Pavasara izjūta ir viens no izstādes vadmotīviem. Gan tieši, gan tēlaini, gan pastarpināti, gan ar humoru. Ar pavasara iestāšanos,  velkot paralēles smalkai iekšējās apziņas atmodai un pamošanās brīnumam dabā. Kas līdzīgi rītam nāk ar savu jaunas dienas tīrības spēku . Allaž kā no jauna.

Izstāde "Smalkās Radības" 2014. gadā ir transformējusies, mainījusies un papildināta ar jauniem darbiem, materiāliem, dalībniekiem. Tā nav formāla, atkārtota izstādes eksponēšana, bet dzīvs un mainīgs process, jo katra izstādes vieta nāk ar saviem nosacījumiem. Lai arī izstādes idejiski radošais kodols ir palicis nemainīgs, kā likumsakarīgs solis eksponējot  darbus mākslas skolu izstāžu zālēs bija mākslas skolu audzēkņu iesaistīšana. Bērnu iedvesmai un nepastarpinātas klātesamības sajūtai.

Līdz šim izstāde bija skatāma Ogres mākslas skolā un Ķekavas mākslas skolā, šobrīd pēc "Ideju bodes" uzaicinājuma izstāde atceļos uz Liepāju. Jo īpašs prieks par to, ka lielākā daļa mākslinieču ir cieši saistītas ar Liepāju.

Izstāde būs skatāma darba dienās līdz 2. maijam, iepriekš piesakoties. Īpaši gaidām bērnu dārzu un skolu audzēkņus, kā arī ģimenes ar bērniem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53368902sec.