Kurzemes tautastērpu informācijas centrs rīko meistarklasi par Pērkones krekla darināšanu

Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā 23. jūlijā pulksten 16.00, Kūrmājas prospektā 16/18, notiks meistarklase ''Pērkones krekls. Šūšana un rotāšana''. Meistarklase turpinās iesākto ciklu par tautastērpu darināšanu, akcentējot tieši Liepājai tuvāko un raksturīgāko – Pērkones tautastērpu.

Meistarklases laikā interesentiem būs iespēja iepazīties ar Pērkones krekla šūšanu atbilstoši etnogrāfiskiem pamatprincipiem un mūsdienu šūšanas tehnoloģijām. Ar krekla izšūšanas un sašūšanas noslēpumiem iepazīstinās Tautas Lietišķās mākslas studijas ''Liepava'' meistare Zigrīda Muceniece. Rokdarbniece dalīsies ar daudzu gadu darbā iegūto pieredzi un atklās savus meistarstiķus.

Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja Lia Ģibiete stāstīs par lina audumu izvēli un iepazīstinās ar Pērkones kreklā izmantotām rokdarbu tehnikām.

Pērkonei raksturīgi tunikveida krekli bez virsū šūtiem uzplečiem. Krekli ir bagātīgi rotāti izvilkuma tehnikā – izšūti piedurkņu gali, apkakle, aizdares vieta un pleca daļa. Pie krekla valkājamās rotaslietas darināja gan no sudraba, gan dzintara.

Maijā un jūnijā notikušās meistarklases tēmas bija Pērkones brunču audumu aušana un šūšana. Ar aušanas prasmēm dalījās un interesentus iepazīstināja Tautas lietišķās mākslas studiju ''Liepava'' un ''Kursa'' meistares. Jūnija meistarklases laikā interesentes L. Ģibietes vadībā apguva brunču šūšanas procesu.

Meistarklases laikā būs iespēja iepazīties ar ekspresizstādi ''Tautastērps Pērkonē''. Izstādē eksponēti gan Liepājas muzeja krājuma Pērkones etnogrāfiskā tautastērpa elementu paraugi, gan mūsdienās darinātie tautastērpa elementi – krekli, brunči, villaines, rotas, lakati. Izstāde Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā būs skatāma līdz 14. septembrim. Ieeja izstādē bez maksas.

Praktiskai un mērķtiecīgai dalībai meistarklasē ''Pērkones krekls. Šūšana un rotāšana'' nepieciešama iepriekšēja sazināšanās ar Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāju L. Ģibieti, zvanot uz tālruņa numuru 29144696. Vietu skaits ierobežots. Dalības maksa meistarklasē – 5.00  EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44596505sec.