Aicina sajust un izgaršot Maizes svētkus Kungu kvartālā, Liepājā

Sestdien, 23.augustā, Kungu ielas radošajā kvartālā tiks svinēti Maizes svētki. Īstas lauku maizes smarža un garša ir mūsu tautas bagātība, ar kuru varam lepoties. Maizes svētkos cildināsim maizes cepšanas tradīcijas, gatavosim gardo maizes zupu un darbosies Zaļais tirdziņš. Jau izsenis latvieši mīlestība pret darbu ir gājusi roku rokā ar dziesmu, tādēļ, godinot šo tradīciju, Maizes svētkos skanēs dziesmas grupas ''Karogi'' izpildījumā.

Jau no pulksten 10.00 līdz 16.00 ikviens kvartāla apmeklētājs Zaļajā tirdziņā varēs palutināt sevi ar gardu lauku maizi, konditorejas izstrādājumiem, svaigiem dārzeņiem, medu un citiem labumiem. Savukārt par skaistām un arī praktiskām lietām būs parūpējušies vietējie daiļamatnieki.

Pulksten 11.00 kvartāla saimniece rādīs, stāstīs un mācīs kā izcept gardu maizi sev un saviem mīļajiem mājas apstākļos. Iegūtās zināšanas ikviens varēs izmantot savā ikdienas dzīvē un virtuvē.

Pulksten 11.30 erudīcijas spēle ''Maizes noslēpums'' ļaus kvartāla apmeklētājiem izzināt maizes tapšanas procesu, atklāt tā noslēpumus, kā arī uzzināt dažādus, interesantus faktus. Erudītākais spēles dalībnieks saņems gardu balvu.

Pulksten 12.00 jau kā ierasts kursies dzīvais pavards un kvartāla saimniece demonstrēs tradicionālā latviešu saldā ēdiena- maizes zupas pagatavošanas mākslu, atklājot tā gatavošanas nianses un garšas noslēpumu.

Pulksten 12.30 un 13.30 ar krāšņu un daudzveidīgu muzikālu priekšnesumu kvartāla apmeklētājus priecēs Kristaps Sudmalis un grupa ''Karogi''. Tā būs lieliska iespēja šo muzikālo apvienību dzirdēt izpildām ne tikai savas orģināldziesmas, bet arī latvisko danču mūziku.

Savukārt no pulksten 14.00 darbosies recepšu apmaiņas punkts, kur ikviens interesents varēs apmainīties ar savām maizes un citu ēdienu receptēm, pārrunāt ēdienu gatavošanas knifus un paņēmienus, dalīties savā pieredzē un zināšanās.

Pasākuma garšas buķeti ar atspirdzinošiem dzērieniem, alu ''Brālis'' un uzkodām bagātinās kafejnīca ''Kaupiņdārzs''.

Aicinām sajust maizes nozīmi, smaržu un garšu Kungu ielas radošajā kvartālā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43884611sec.