Turaidas muzejrezervāts piedalās Eiropas Kultūras mantojuma dienās

Turaidas muzejrezervāts Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros 10. septembrī plkst. 11.00 rīko pasākumu „Uz izpēti un zināšanām balstīta restaurācija”. Šī gada Eiropas Kultūras mantojuma dienu tēma ir „Kultūras mantojums - zināšanas un prasmes", un Turaidas muzejrezervāts dalīsies pieredzē par kultūras mantojuma saglabāšanu Turaidas vēsturiskajā centrā.

Pasākums sāksies ar svinīgu Eiropas kultūras mantojumu dienu karoga pacelšanu. Notiks īpaša bezmaksas ekskursija, kuras laikā interesenti varēs iepazīt tikko izveidoto un vēl apmeklētājiem neatvērto ekspozīciju „Turaidas muižas pārvaldnieka dzīvojamā māja. Vēsture. Izpēte. Restaurācija”, kas iekārtota atjaunotās Turaidas muižas pārvaldnieka vecās dzīvojamās mājas austrumu puses pagrabā. Pēc ekskursijas muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas konferenču zālē Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne dalīsies pieredzē ar ziņojumu „Turaidas vēsturiskais centrs un muzejrezervāts”. Pasākums noslēgsies ar diskusiju par jaunumiem Turaidas vēsturiskā centra kultūras mantojuma saglabāšanā.

Apmeklētājiem Turaidas muižas pārvaldnieka vecā dzīvojamā māja un tajā iekārtotās jaunās ekspozīcijas tiks atvērtas no 16. septembra un šogad būs apskatāmas līdz 31. oktobrim. Jaunās ekspozīcijas, kas ir daļa no Turaidas vēsturiskā centra tūkstošgades stāsta, vēstīs par Turaidas muižas pārvaldnieka vecās dzīvojamās mājas vēsturi un pārvaldnieka - 19. gadsimta pirmās puses lauku vidusšķiras pārstāvja - dzīvesveidu, darba vidi un vērtību sistēmu saimniecisko un sociālo pārmaiņu laikā Vidzemē.

Eiropas Kultūras mantojuma dienas Latvijā organizē Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un to mērķis ir tuvināt cilvēkus kultūras mantojumam, sniedzot iespēju apskatīt to vēsturisko pieminekļu telpas, kas parasti ir slēgtas vai arī ir tikai daļēji pieejamas ikdienā. Eiropas Kultūras mantojuma dienas dod iespēju pievērst lielāku uzmanību kultūrvēsturiski vērtīgiem objektiem, organizējot speciālistu vadītas ekskursijas, kā arī cita veida kultūras aktivitātes. Mantojuma dienas Eiropas valstīs notiek septembra pirmo trīs nedēļu nogalēs un ir kļuvušas par vienu no svarīgākajiem Eiropas kultūras dzīves notikumiem. Latvija šajā Eiropas Padomes un Eiropas Komisijas iniciatīvā piedalās jau kopš 1995. gada. Šī gada Eiropas Kultūras mantojuma dienas Latvijā notiks no 9. līdz 11. septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53014588sec.