Siguldā notiks mākslas un līdzdalības festivāls «Nature/ Urban/ Future»

No 11. decembra līdz 29. janvārim Siguldā notiks mākslas un līdzdalības festivāls NATURE/ URBAN/ FUTURE (DABA/ PILSĒTA/ NĀKOTNE). Festivāla moto - Ikviens ir radošs.

Festivāla mērķis ir aktivizēt dažādu mākslas jomu un iedzīvotāju sadarbību. Festivāls aicina nevis rādīt un pasīvi vērot, bet aktīvi līdzdarboties.

Pasākuma norise Siguldā nav nejauša - te harmoniski sadzīvo daba un cilvēka radītā pilsētvide. Festivāls aicinās siguldiešus un pilsētas viesus domāt par dabas un pilsētvides savstarpējām attiecībām šodien un nākotnē. „Vai mūs nākotnē sagaida dabas uzvara pār urbāno vidi? Vai arī urbānās idejas uzvarēs un daba atkāpsies cilvēka priekšā?” - šie ir jautājumi, kas tiks pētīti festivāla ietvaros.

NATURE/ URBAN/ FUTURE festivāla ietvaros notiks plaša pasākumu programma - radošs konkurss par laternu noformējumu, būs apskatāmi oriģināli pilsētvides objekti – gaismekļi, notiks pasākumi, tiks atklātas izstādes, iedzīvotāji un viesi tiks aicināti piedalīties pilsētas noformēšanā, baudīt dabu un pilsētu.

Festivāla laikā Siguldā varēs meklēt Zaļo pasaku – tā būs atrodama gan gaismas objektos pilsētvidē, gan mākslinieciskajās aktivitātēs pilsētā.

Šis festivāls ir viena no projekta „Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014” aktivitātēm, ar ko Sigulda piesaka jaunas, novatoriskas un interesantas norises savā pilsētā, kas veicina radošuma attīstību.

Festivāla organizators ir Siguldas novada Dome un pasākumu operators „Untitled productions”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Lai skan bugi BURZMĀ Burzma
70. un 80. gadu latviešu hīti pie manis! Ieskandini saulgriežus virs Vecrīgas jumtiem, kad vēl, ja ne tagad? Gaidām Tevi 21.jūnijā jau 19.00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61771607sec.