Mākslinieki no Armēnijas uzstāsies koncertzālē «Baltais flīģelis»

2012.gada 16.martā, plkst.19.00 Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” muzicēs Hačaturjana vārdā nosauktais klavieru trio no Armēnijas un koncerta viesis altists Maksims Novikovs.

Hačaturjana vārdā nosauktais trio” (Erevāna, Armēnija) izveidots 1999. gadā ar nosaukumu „Arsika”. Ansamblis koncertējis Šveicē, Centrālajā un Dienvidamerikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Bulgārijā, Moldāvijā, Krievijā un Armēnijā. Piedalījies dažādos festivālos, piemēram, "Festival de las Artes", „Schubertiade", Festival International Cervantino" un citos. Mūziķu veikums bieži skan televīzijas un radio kanālos.

Mūzikas kritiķi ir sajūsmināti par snieguma virtuozitāti un ansambļa dalībnieku stila izjūtu. Kopš 2006. gada ansambļa sastāvs nav mainījies - pie klavierēm Armine Grigorjana, Karens Šagaldjans klausītājus apbur ar vijoles spēli, bet Karens Kočerjans liek dziedāt čellam. Ansamblis ne vien muzicē koncertu publikai visā valstī, bet sniedz arī meistarklases skolēniem un studentiem.

2008. gadā trio ieguva izcilā armēņu komponista Arama Hačaturjana vārdu. 2010. gadā trio mūziķi nodibināja Klasiskās mūzikas attīstības fondu. Trio cieši sadarbojas ar mūsdienu komponistiem, atskaņoti daudzi pirmatskaņojumi, daži no tiem īpaši rakstīti šim mūziķu kolektīvam.

Hačaturjana vārdā nosaukto trio un Maksimu Novikovu ilgus gadus saista gan muzikāla, gan personīga sadarbība. Tāpēc Maksims Novikovs bija pirmais mūziķis, kurš Erevānā uzstājās koncertu sērijā „Hačaturjana vārdā nosauktais trio piedāvā”. Maksims kopā ar mūziķiem ir piedalījies arī dažādos muzikālos projektos daudzviet Eiropā. Šīs sadarbības rezultātā koncerta otrajā daļā skanēs BRĀMSA pirmais klavieru kvartets sol minorā. Tas ir lielisks iemesls, lai vēlreiz sapulcinātu visus mūziķus!

Koncerta pirmajā daļā Hačaturjana trio atskaņos divus skaņdarbus - RAHMAŅINOVA pirmo Elēģisko trio un BABADŽANJANA trio. Ja RAHMAŅINOVA skaņdarbs gadiem ilgi pelnīti skan daudzās pasaules koncertzālēs, tad BABADŽANJANA skaņdarbs daudziem klausītājiem būs jaunatklājums. Žēl, ka neizsakāmi emocionālā, dramatiskā un vienlaikus liriskā mūzika liek vien nožēlot, ka komponists nav pilnībā pievērsies akadēmiskajai mūzikai. Par skaņdarba paliekošo nozīmi liecina tas, ka Hačaturjana vārdā nosauktais trio šo skaņdarbu iekļāvis gan savā pirmajā diskā, gan bieži un ar patiesu prieku atskaņo daudzajos koncertos visā pasaulē.

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē: Darba dienās 10.00 –18.00, kases tālrunis 67974787 un,,Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās, kā arī http://www.bilesuparadize.lv/

Info: www.sigulda.lv; wwwbaltaisfligelis.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80790591sec.