Siguldas pils kompleksā tiks atzīmēta tūrisma sezonas atklāšana

Sestdien, 12.maijā ar vērienīgu pasākuma programmu Siguldas pils kompleksā tiks atzīmēta tūrisma sezonas atklāšana un rekonstruētās Livonijas ordeņa Siguldas pils atvēršana apmeklētājiem. Jau no plkst.12:00, pēc svinīgās pils atklāšanas, ikvienam būs iespējams bez maksas apmeklēt jauno tūrisma objektu - uzkāpt Livonijas ordeņa Siguldas pils Ziemeļu un Dienvidu torņos, pastaigāties pa jaunizbūvēto galeriju starp Dienvidu torni un konventa ēku, izbaudot īstu viduslaiku atmosfēru.

Siguldas pils rekonstrukcijas darbi veikti vairāk kā pusmiljons latu vērtībā ar ES un Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējumu, attīstot Siguldas pili kā nacionālas nozīmes tūrisma objektu.

12. maijā katram pasākuma apmeklētājam tiek piedāvāta iespēja izmantot 39 atlaižu kuponus, lai tieši pasākuma dienā izbaudītu plašo Siguldas novada tūrisma piedāvājumu ar atlaidēm ieejas biļetēm, atrakcijām, ēdināšanas pakalpojumiem un inventāra nomai.

Siguldas tūrisma sezonas atklāšanas programma 12.maijā:

  • Plkst.12:00 – Livonijas ordeņa Siguldas pils svinīgā atklāšana
  • Plkst.12:00 – 18:00 Ordeņa brāļu militārie priekšnesumi ar zobenu cīņām, iespēja pašiem izmēģināt ordeņa militāros jaunievedumus Livonijā
  • Plkst.12.00 – 18.00 Plaša aktivitāšu programma Siguldas pils kompleksa teritorijā un visā Siguldā
  • Plkst.18:00 – 22:00 LAIMĪGĀS STUNDAS Siguldas kafejnīcās, krogos un restorānos
  • Plkst.22:00 Ievziedu balle Siguldas pilsdrupu estrādē ar grupu „Keksi” un Aļģirdas Šuminskas

Ieejas biļetes ballei Ls 3,00 – 5,00, biļešu iepriekšpārdošana –www.bilesuparadize.lv, Siguldas pilsētas kultūras namā

Livonijas ordenis bija militāra organizācija, kura trīssimt gadus pārvaldīja Livonijas teritorijas lielāko daļu, tāpēc atjaunotajā Livonijas ordeņa Siguldas pilī uzzināsiet par to, kā veidojās un kā darbojās ordeņa iekšējā struktūra un to, kāda bija ordeņa brāļu ikdiena un kādas bija viņu kara gaitas. Tāpat ikviens apmeklētājs varēs uzzināt, kā ģērbās un bruņojās Livonijas ordeņa kalpotāji un brāļi bruņinieki. Ordeņa apģērbs un tā militārie jaunievedumi Livonijā būs pieejami apskatei pils vārtu tornī, kur apmeklētājus sagaidīs ordeņa pārstāvji.

Pasākuma gaitā apmeklētāji varēs vērot ordeņa brāļu militāros priekšnesumus, izmēģināt ordeņa militāros jaunievedumus, kā arī pārbaudīt savu veiklību mazajās šķēršļu trasēs. Mazajiem pils apmeklētājiem būs iespēja bez maksas priecāties piepūšamajās atrakcijās.

Aktīvās atpūtas cienītājus ar jaunajiem kalnu riteņbraukšanas maršrutiem iepazīstinās biedrība „A2”, ar kuru sadarbībā Siguldas novada pašvaldība sagatavojusi riteņbraukšanas maršrutus gandrīz 120 km garumā Siguldas novadā un tā apkārtnē.

Lai popularizētu Siguldas piedāvājumu galvaspilsētas iedzīvotājiem un veicinātu dabai draudzīgu pārvietošanos, sadarbībā ar A/S ”Pasažieru vilciens” 12. maijā tiek organizēta pirmā Tautas ekskursija 2012.gada sezonā.

Siguldā „Pasažieru vilciena” klientiem P/A „Siguldas tūrisma attīstības aģentūra” piedāvās trīs ekskursijas:

  1. Bezmaksas ekskursija Siguldas pilsētas populārāko objektu apskatei;
  2. Bezmaksas ekskursija riteņbraucējiem pa Gaujas senielejas apļveida maršrutu;
  3. Maksas ekskursija ar gaisa trošu vagoniņa pārbraucienu un Turaidas muzejrezervāta apskati. Ekskursijas cena Ls 5,30.

Papildus informācija:

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs

Tālrunis: 67971335, www.tourism.sigulda.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56290507sec.