Gemoss pētījums: 65% cilvēku kafijai līdzņemšanai pievieno sīrupu

Populārākā kafija kafejnīcās un bāros Latvijas iedzīvotājiem ir cappucino un caffe latte novērots, ka Latvijā 80% cilvēku kafiju patērē ar pienu. Tendence sāk mainīties, piemēram, arvien biežāk cilvēki izvēlas alternatīvos pienus mandeļu un rīsu, jo ir arī plašāka izvēle un iepazīst espresso pasauli.

Covid-19 laikā, kad darbam birojā ir ierobežojumi un cilvēki strādā no mājām, viņi sāk domāt, kā pietrūkst un kā dabūt to, kas bija darbā, un viena no šīm lietām ir kafija. Tiek meklēti risinājumi un vēršanās pie profesionāļiem pēc padoma. Vidējais patērētājs pieprasa kafijas samtaino rūgtumu pasaulē to dēvē par itāļu grauzdējumu.

Sabiedrība kļuvusi izglītotāka un nekautrējas nākt un teikt es gribu mājās dzert labu kafiju. Internetveikalā nopirku aparātu, gatavoju kafiju un putoju pienu, bet nekas nesanāk, ko es daru nepareizi. Tad mēs parādām, palīdzam atrast labākos mājas risinājumus un apmācām. Agrāk populārākais jautājums bija, vai šī ir Arabica kafija, tagad cilvēki nāk tāpat kā elektrotehnikas veikalā un jautā pārdevējam, kā atrast  viņam labāko mēs jautājam, vai dzer ar pienu vai alternatīvo pienu, stipru vai vājāku, ir iespēja pagaršot, lai kafijas dzeršana ir baudas mirklis, atklāj Kārlis Lībeks, Gemoss kafijas studijas vadītājs.

Cilvēkiem arvien vairāk patīk, ka viņi paši var samalt sev svaigu kafiju, cenšas uzputot pienu un veidot zīmējumus. Klasika zīmējumus mēs mācāmies visi un vēlamies, lai tie būtu arvien labāki. Jaunākā tendence kafijas pasaulē ir krāsas: biešu pulveris vai ogļu pulveris, no kā veidojas melnas latte kafijas. Kafijas pasauli ļoti viegli salīdzināt ar vīna pasauli, ja agrāk bija balts un sarkans vīns, salds vai sauss, tad cilvēki sāka meklēt ko jaunu reģionus, šķirnes, iepazīt garšas. Tāpat ar kafiju kafija no Itālijas patiesībā mēdz būt tikai grauzdēta Itālijā, tās oriģinālā izcelsme iepriekš patērētāju neinteresēja, savukārt tagad uz visām paciņām jau tiek norādīta informācija, kur augusi, kādā nogāzē, cik augstu.

“Šajā sezonā ļoti pieprasītas bija tieši aukstās kafijas, lai tādu pagatavotu, tiek izmantots arī sīrups. 65% no kafijas patērētājiem vecumā no 18-29 gadiem kafijai izvēlas pievienot kādu sīrupu, visbiežāk sīrupus pievieno Latgalē, bet vismazāk Vidzemes reģionā. Lielākoties sīrupus kafijai pievieno degvielas uzpildes stacijās un tad meklē veidus, kā kaut ko līdzīgu pagatavot mājās. Vasarā izvēlas vieglākus sīrupus, augļainākus gurķu sīrupa aukstā latte sākumā šķiet diezgan nesaprotami, bet tieši jaunā paaudze eksperimentē un izvēlas arvien jaunas garšas. Ziemā gribas spēcīgākas garšas riekstu, karameļu, sāļo karameļu, piparkūku sīrupa, šokolādes un ķiršu kūkas, zina stāstīt Jānis Viļumovs, Monin zīmola vadītājs Latvijā.

Viena no tendencēm ikdienā atgriezusies filtrēta kafija, vienu laiku tajā bija pauze, jo papīra garša un melns šķīdums asociējās ar kafijas dzērienu no bērnības, bet ikdiena mainījusies. Mūslaiku filtrētās kafijas vairs nav tas pats, tas ir ļoti smalks process, pat skaitot sekundes, lai iegūtu vislabāko rezultātu. Arvien biežāk cilvēki gatavi ieguldīt finanses, lai mājās pagatavotu augstas kvalitātes kafiju, norāda J. Viļumovs.

Izmantoti Norstat pētījuma dati, kur piedalījušies 1027 respondenti vecumā no 18 -74 gadiem, aptverot visus Latvijas reģionus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2025 - 24.05.2025 24. maijā - HILL CLIMB 2025 Madonas TIC
Saule, smiltis un jaudīga rūkoņa. Kalnā kāps 4x4, motocikli, kvadricikli, bagiji un vēl daudz kas cits. Cīņa būs nikna, ātra un aizraujoša.Šī | Skatīt vairāk
Latvija
Deju skolas "Demo" sezonas noslēgums Tukuma TIC
koncerts 2 daļās: 1. daļa – “Apskāviens”, 2. daļa – “Muļķa sirds”. Pārtraukumā: Deju skolas grāmatas un citu suvenītu iegāde, | Skatīt vairāk
Iepazīsti Rundāles apkārtni! Bauskas TIC
Dodoties Rundāles virzienā, nokļūsti īstenā vēstures ceļojumā! | Skatīt vairāk
Muzikāls vakars ar Lauri Valteru Tukuma TIC
Īpaša dzejas un mūzikas sinerģija. Tas būs sirsnīgs, brīnišķīgas mūzikas un dzejas piepildīts vakars. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::4.75511813sec.