Autors: Guntars Kāpostiņš
Avots: www.diklupils.lv
Meklējot iespēju papildināt Dikļu pils vasaras terases ēdienkarti ar kvalitatīvu vietējo jēru, pils šefpavārs Valters Zirdziņš nonāca līdz ģimenes saimniecībai „Ances”, kas atrodas Igaunijas pierobežā, Naukšēnu pagastā. „Ancēs” jēri auguši tīrā vidē, kur nekad nav intensīvi lietoti ķīmiskie augu aizsardzības līdzekļi un minerālmēsli, pļaviņās ganās meža dzīvnieki. Dažkārt stirnas, un pat kāds alnis iekļūst aitu ganībās, lai pamielotos ar tauriņziežiem bagāto zelmeni.
„Dzīvniekam jābūt laimīgam”, tā saka šī ganāmpulka saimniece Daiga Kļaviņa. Tas nozīmē, ka aitas ir veselas, labi pabarotas un aprūpētas. Tās ikdienā brīvi pārvietojas no kūts uz ganībām, vai pastaigas laukumu cauru gadu, arī ziemā.
Nožogojums ganībās kalpo pirmkārt, lai aizšķērsotu ceļu vilkiem un meža cūkām.
Dikļu pils un saimniecība „Ances” sākot ar šī gada maiju uzsāk sadarbību un Dikļu pils vasaras terasē nu būs iespēja nobaudīt Naukšēnu jēra zupu uz grilla gatavotu jēra steiku un šašliku.
Dikļu pils vasaras terase darbu sāks 27. maijā no plkst 12:00.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.