Ziemassvētku ēdienkartē - sātīga karpas zupa

Sagaidot Ziemassvētkus, daudzi kristieši izvēlējušies gavēni. Tāpēc šodien piedāvājam sātīgas zupas recepti bez gaļas, kas Ziemassvētku vakara ēdienkartē būs atbilstošs noslēgums Ziemassvētku gavēņa laikam.

Ar Ziemassvētku svētvakaru saistītas daudzas tradīcijas, kuru izcelsme meklējama, piemēram, seno ķeltu vai kristīgajās tradīcijās. Tradīcija Ziemassvētku gavēni pabeigt ar vakariņām bez gaļas tieši svētvakarā nāk no vēlajiem Viduslaikiem un radusies kristiešu klosteros. Gadsimtu gaitā radušās dažādas gavēņa laika receptes, kurās izmantotas zivis, tai skaitā – arī Ziemassvētku zivju zupas. Brīnišķīgi ir arī tas, ka šo zupu iespējams pagatavot jau divas dienas iepriekš, turklāt – tā neprasa ne daudz darba, ne laika.

Recepte paredzēta četrām personām.

Notīra un sasmalcina vienu sīpolu, apcep kopā ar strēmelēs sagrieztu dzelteno, zaļo un sarkano papriku 2 – 3 ēdamkarotēs eļļas. Pievieno trīs šķēlītēs sagrieztas ķiploka daiviņas un nelielu peperoni piparu. Kad viss nedaudz apcepies, pārlej ar 250 ml baltvīna. Pievieno sāli, piparus un nedaudz paprikas pulvera, pēc tam pielej 750 ml zivju vai dārzeņu buljona un uz nelielas uguns vāra apmēram 10 minūtes. Ja zupu nevēlas īpaši stipru, peperoni pāksts no katla jāizņem! Pa to laiku atsevišķā pannā dažās ēdamkarotēs eļļas apcep strēmelēs sagrieztu nesālītu karpas fileju, pārlej ar nedaudz baltvīna un pievieno zupai. Visu ātri uzvāra un noņem no uguns. Neilgi pirms pasniegšanas zupai pievieno 2 – 3 ēdamkarotes sviesta un nedaudz brendija. Garšīgus Ziemassvētkus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2025 - 24.04.2025 Skaistuma un veselības tūre uz Narvu Nikos Travel
Unikāla autortūre tiem, kuri vēlas notievēt, uzlabot veselību, atbrīvoties no stresa un uzzināt, kā vingrot mājās un saglabāt iegūtos rezultātus- | Skatīt vairāk
787 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2025 - 26.04.2025 “Alus saknes meklējot” Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25. aprīlī plkst. 18.00 Valmiermuižas alus darītavā ekskursija un alus meistarklase “Alus saknes meklējot” ar diplomētu alus someljē Ati Eversu. | Skatīt vairāk
40 EUR
Viesu māja “Pie vecā kalēja” TAKA
Tā ir vieta ar senu vēsturi, jo vecā kroga ēka uzcelta Krievijas imperatores Katrīnas II valdīšanas laikā un kalpoja pasta vajadzībām. | Skatīt vairāk
Brīvdienu māja “Vīrogna” TAKA
Brīvdienu māja “Vīrogna” piedāvā naktsmītnes patīkamā lauku vidē, pirti ar svinību telpu, telšu vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15690303sec.