Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv pagājušajā nedēļā aizsāka jaunu rakstu sēriju – katras nedēļas trešdienā informēsim lasītājus par dažādiem dārzeņiem, augļiem, ogām un to īpašībām, pielietojumu ēdienu gatavošanā un ietekmi uz veselību.
Šīs nedēļas auglis - apelsīns, par kura pagatavošanas veidiem informēja viesnīcas Elizabete restorāna Gourmand šefpavārs Rolands Šveds.
Reklāma

Apelsīns – apelsīnkoka auglis un zied baltiem ziediem. Apelsīns zināms kā vērtīgs C vitamīna avots. Angļu valodā orange (oranžs) ieguva savu nosaukumu pateicoties tieši apelsīniem.
"Apelsīns ir laba piedeva risotto, īpaši labi tas sader ar pīli, arī zosi un jēra gaļu. Arī baltās Atlantijas okeāna zivis var gatavot kopā ar apelsīniem, atliek vien eksperimentēt," informē restorāna Gourmand šefpavārs.
Rolands Šveds: "Apelsīns, protams, ir laba sastāvdaļa desertu gatavošanā. Pamēģiniet pagatavot apelsīnu sorbertu, krēmu vai želeju. Populārs ir ķirbju – apelsīnu krēms, kas agrāk bija pieejams arī restorāna Gourmand ēdienkartē. Angļiem iecienīta ir apelsīnu marmelāde, kas gan gatavota no apelsīnu miziņām un liela daudzuma cukura, tomēr viņi to tiešām ir iecienījuši. Man gan šī marmelāde šķiet rūgtena, pat cukurs nespēj nomākt rūgtenumu."
Labu apetīti!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.