Recepte pavasara garšu mīļotājiem: Rabarberu un olu krēma kūka

Sastāvdaļas:

400 grami rabarberu

250 grami sviesta (plus vēl nedaudz formas eļļošanai)

150 grami olu krēma

250 grami miltu

1 tējkarote vaniļas cukura

1/2 tējkarote cepamā pulvera

Pūdercukurs

Pagatavošana:

Vispirms apgrauzdē rabarberus. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem, rabarberus noskalo, nokrata ūdeni, sagriež mazos gabaliņos. Saliek rabarberu gabaliņus cepamajā plātī, pārber ar 50 gramiem pūdercukura, pārklāj ar foliju un cep aptuveni 15 minūtes. Noņem foliju, cep vēl piecas minūtes. Rabarberus atdzesē.

Kūkas formu apsmērē ar sviestu. Uzsilda krāsni līdz 160 grādiem. Trīs ēdamkarotes olu krēma ievieto atsevišķā bļodā. Atlikušajam olu krēmam pievieno sviestu, miltus, cepamo pulveri, olas, vaniļu un cukuru līdz tas pārvēršas krēmīgā masā. Trešdaļu masas ielej formā un pievieno daļu apceptos rabarberus, pēc tam pievieno vēl trešdaļu masas. Virsū uzliek vēl mazliet rabarberus. Atlikušo masu maisa kamēr tā paliek drupena. Pāri visam uzber atlikušos rabarberus un pāri pārlej olu krēmu. Cep 40 minūtes līdz kūka kļūst zeltaina, tad pārklāj ar foliju un cep vēl 15 - 20 minūtes. Kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Silts ēdiens, auksts dzēriens un skats! Burzma
Garšu un notikumu telpa Burzma-ēdienu halle Rīgā ar terasi. Brokastis, pusdienu piedāvājums, kafija, dzērieni, vakariņas baudīšanai restorānā vai . | Skatīt vairāk
Līksnas muižas parks (Līksnas takas) TAKA
1999. gadā Līksnas parka teritorijā pagasta ļaudis izveidoja atpūtas taku, kura katru gadu tiek paplašināta. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78917193sec.