Autors: Mārtiņš Švarcs
Avots: Telegraph.co.uk/BalticTravelnews.com
Honkongas viesiem šovasar būs iespēja nobaudīt vienu no pasaulē ekskluzīvākajām trīskārtu sviestmaizēm. Ņemot vērā tās pagatavošanā izmantotās sastāvdaļas, šķiet, ka ēdiena cena ir visai samērīga – nepilni 50 eiro.
Honkongas pieczvaigžņu viesnīcas "Hullett House Hotel", sadarbojoties ar viesnīcu rezervācijas vietni Hotels.com, radītā sviestmaize pagatavota, izmantojot dažus no pasaulē dārgākajiem pārtikas produktiem. Kā atzīst viesnīcas restorāna šefpavārs, tās sastāvā ir ekskluzīvais belugas kaviārs, tā dēvētā "marmora gaļa" jeb Japānas "Wagyu" šķirnes liellopu gaļa, kā arī īpaši sagatavots lasis, kura cena sasniedz gandrīz 130 eiro par kilogramu.
Reklāma
Ekstravagantā uzkoda ietilpināta kārtās starp trīs viegli apceptām maizes šķēlēm bez garozas. To pasniedz kopā ar sagrieztām tumšā bekona šķēlēm, Ibērijas šķiņķi, vīģēm, plūmju tomātiem, romiešu salātiem, sparģeļiem, majonēzi un citiem labumiem.
"Trīskārtu sviestmaize bieži figurē ēdienkartēs viesnīcās visā pasaulē, taču "Hullett House" radītais ēdiens demonstrē, kā standarta preci iespējams pārvērst īstā mākslas darbā, izmantojot dažas ekskluzīvas sastāvdaļas," atzīst Hotels.com pārstāve Alisona Kūpere.
"Luksusa sviestmaize" līdz 2013. gada 31. augustam būs pieejama "Hullett House" viesnīcas restorānā "The Parlour". Īpašās uzkodas cena ir 480 Honkongas dolāri jeb aptuveni 47 eiro.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.