Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Viesnīcas Opera Hotel & Spa restorāna Boulevard 33 šefpavārs Vladislavs Gerke "netur sveci zem pūra" un dalās savās zināšanās un pieredzē, piedāvājot Travelnews.lv lasītājiem recepti vasarīgiem un veselīgiem salātiem.
Kraukšķīgie vasaras salāti ar ceptām gailenēm, paipalu olām un brūkleņu vinegreta mērci
Reklāma
Sastāvdaļas. Lollo rosso, lollo biondo, radicio, frissi, rukola (dažādu salātu variācija, kas šobrīd atrodama tirgū), redīsi, paipalu olas, sīpols, ķiploks, eļļa, sviests, brūklenes, dažnedažādi dīgsti, olīveļļa, sarkanvīna etiķis, sāls, cukurs.
Pagatavošana. Salātu lapas labi nomazgā, nosusina un saplūc, liek dziļā bļodā. Redīsus sagriež plānās ripiņās. Paipalu olas novārām aptuveni trīs minūtes un liekam aukstā ūdenī, notīrām un pārgriežam uz pusēm. Gailenes nomazgājam, nosusinām un liekam cepties uz labi sakarsētas pannas (neliekam daudz vienā reizē, jo tad tās sulojas). Beigās pieliekam sviestu, sāli, svaigi maltos piparus un cepam, lai tās kļūst nedaudz grauzdētas, smalki sakapātu ķiploku, sīpolu un timiānu. Brūklenes sablenderējam, izberžam caur smalko sietu, pievienojam sarkanvīna etiķi, sāli, cukuru, olīveļļu, labi samaisām. Salātus, ceptās gailenes un paipalu oliņas kārtojam uz šķīvja, pārkaisām ar dīgstiem, zaļumiem, svaigām ogām un pārlejam ar mērci. Varam pievienot baltmaizes grauzdiņus.
Lai labi garšo!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.