Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
10. oktobrī tiek atzīmēta Putras diena. Šī diena īpaša ir Igates pils Dzirnavu krodziņam, jo tur ne tikai īpašās dienās, bet gan katru dienu ēdienkartē ir ēdieni, kuru sastāvā tiek iekļauti graudaugu produkti.
Kā informē Dzirnavu krodziņa šefpavāre Ilze Bramane, klienti ir tik ļoti iemīļojuši piedāvātos graudaugu produktu ēdienus, ka tika izveidots īpašs piedāvājums "Dzirnavnieka salikums", kurā iekļauti trīs iecienīti ēdieni. Arī Putras dienā Dzirnavu krodziņš aktīvi darbojās, par to vairāk lasiet šeit.
Reklāma
Turpinājumā recepte no krodziņa šefpavāres Ilzes pūra "Cepti miežu plāceņi ar bekonu, sīpolu gredzeniem un krējumu".
Pagatavošana. Vāra miežu putru - uzvāra ūdeni, pievieno miežu putraimus, lēni briedina, uz beigām pievieno pienu un sāli, putru atdzesē. Gatavo plācenīšus - no putras veido plācenīšus (ja putra nelīp kopā, var pievienot nedaudz olas un miltus), apviļā rīvmaizē un cep eļļā no abām pusēm. Pasniedz ar ceptām žāvētas krūtiņas šķēlēm, ceptiem sīpolu gredzeniem un skābo krējumu.
Putras aptuvenais pagatavošanas laiks - stunda, plācenīšu - 5 līdz 10 minūtes.
Labu apetīti!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.