Foto: Kolonna Hotels Group
Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Vecrīgas viesnīcas Konventa Sēta restorāns Ambiente ir izmeklēts jūgendstila restorāns. Tur jūgendstils ienāk gan interjerā un atmosfērā, gan ēdienkartē un apkalpošanā. Tā mājīgajās telpās iespējams sagaidīt Jauno gadu, kā arī baudīt lielisku ēdienu jebkurā no citām dienām.
Restorāna virtuvi pārvalda šefpavārs Māris Pastars, kurš ne tikai aicina ciemos, bet arī rosina garšīgu ēdienu pagatavot pašiem mājās. Māris Pastars īpaši Travelnews.lv lasītājiem ir sagatavojis recepti "Parfē ar brūklenēm un kanēļa putām". Kā saka pats šefpavārs, tas ir maigs, mākoņains un viegls franču aukstais deserts.
Reklāma
Sastāvdaļas:
Brūkleņu parfē:
Olas dzeltenums 3 gb
Salds krējums 150 g
Cukurs 3 ēd. k.
Brūkleņu ievārījums 2 ēd.k.
Brendijs 1 tēj.k.
Putām:
Olas dzeltenums 3 gb
Baltvīns 50 g
Pūdercukurs 2 ēd. k.
Kanēlis 1 tēj.k.
Sīrupam:
Brūklenes 100 g
Cukurs 100 g
Baltvīns 100 g
Pagatavošana:
Olas dzeltenumus ar daļu cukura puto ūdens peldē, paralēli puto saldo krējumu ar atlikušo daļu cukura, tad savieno visas sastāvdaļas. Kopā lēni iecilājot, liek formā un saldē. Putām: olu dzeltenumus ar baltvīnu strauji puto ūdens peldē līdz veidojās putas, beigās pievieno pūdercukuru un kanēli. No cukura un baltvīna vāra sīrupu kurā apglazē brūklenes dekorācijai.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.ambiente.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.