Foto: Americanfoodroots.com
Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Ķirbju krēmzupa ar ceptām baravikām (6 porcijas)
Sastāvdaļas:
Reklāma
1,5 kg ķirbis
1 sīpols
Rozmarīna zariņi
1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
2 daiviņas ķiploka (mizotas un sasmalcinātas)
Šķipsniņa svaigi rīvētu muskatriekstu
30 g rīvēts Parmesan siers
Apmēram 800 ml vistas buljons
100 ml saldais krējums
15 g sviests
Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
Dekorācijai
1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
400 g baravikas
Parmezāna skaidas
Pagatavošana:
Ķirbi pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, iemarinē eļļā un rozmarīnā, cep 190 ° C aptuveni 1 - 1,5 stundas, izņem no krāsns un ļauj atdzist. Katliņā apcep sīpolu, ķiploku, šķipsniņu muskatriekstu, turpina sautēt 1 - 2 minūtes. Pievieno ķirbju mīkstumu uz pannas kopā ar rīvētu parmezānu un kopā samaisa. Ielej vistas buljonu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina karstumu un vāra uz lēnas uguns 10 - 12 minūtes. Iemaisa saldo krējumu un karsē vēl minūti. Apcep pannā baravikas. Zupu lej šķīvī, dekorē ar baravikām un parmezāna skaidiņām. Nedaudz uzpilina olīveļļu un pasniedz nekavējoties!
Labu apetīti!
Vairāk informācijas par restorānu Burkāns www.burkans.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.