Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Restorāns Steiku Haoss, kā jau visiem zināms, atpazīstams tieši ar izcilajiem steikiem. Tomēr ne tikai...
Restorāna šefpavārs Kristaps Sīlis pārsteidz arī ar gardiem desertiem, vienu no tiem viņš Travelnews.lv lasītājiem piedāvā pašiem pagatavot mājās. Desertā ietverta gan marmelāde, gan piparkūkas, gan rieksti, tādēļ šī recepte piemērota tieši Ziemassvētku laikam.
Reklāma
Tomēr, ja nav lustes pašiem gatavot, Steiku Haoss restorānus atradīsiet Rīgā, Tērbatas ielā 41/43, Meistaru ielā 25 un Audēju ielā 2.
Šokolādes terīne (paredzēta sešām personām)
Sastāvdaļas:
230 g šokolāde
100 g cukurs
80 g sviests
2 gb olu dzeltenumi
80 g saldais krējums
50 g lazdu rieksti
100 g marmelāde
100 g piparkūkas
Pagatavošana:
Šokolādi un sviestu liek kausēties ūdens peldē. Saldo krējumu un cukuru katliņā uzkarsē, līdz izkūst cukurs. Viegli saputo olas dzeltenumus un tajā iejauc šokolādes masu un saldo krējumu. Krāsnī 180°C apcep riekstus, notīra un sadrupina tos. Marmelādi un piparkūkas sagriež nelielos gabaliņos. Marmelādi, riekstus un piparkūkas iecilā šokolādes masā. Masu lej formiņās un liek ledusskapī sastingt. Pēc tam pasniedz.
Labu apetīti!
Vairāk informācijas interneta vietnē www.steikuhaoss.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.