Foto: Restorāns Čarlstons
Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Rīgas centra restorāna Čarlstons šefpavārs Haralds Mekšs Travelnews.lv lasītājiem ir sagatavojis recepti īpašam Ziemassvētku laika ēdienam. "Ābolu, mandarīnu un lazdu riekstu kūka" vilināt vilina paņemt ābolus no rudens krājumiem, salasītos lazdu riekstus un iegādātos mandarīnus, lai to visu pārvērstu saldā svētku brīnumā.
Sastāvdaļas:
Reklāma
Āboli skābi (mizoti) - 500 g
Skābais krējums - 300 g
Cukurs brūnais - 150 g
Olas - 3 gab.
Ingvers - 30 g
Vaniļas cukurs - šķipsniņa
Mandarīni - 150 g
Sviests - (formas ieziešanai)
Pamatne
Smilšu mīkla - 250 g
Lazdu rieksti - 70 g
Pagatavošana:
Mandarīnus un ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs. Ingveru arī nomizo un smalki sakapā. Olu, skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru samaisa kopā. Kūkas formā (24 cm) ieklāj pergamenta papīru un ieziež ar sviestu. Smilšu mīklu sajauc kopā ar grauzdētiem, drumstalotiem lazdu riekstiem un izrullē apmēram 1,5 cm biezu, kārto formā un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C 10 minūtes. Kad pamatne gatava, sajauktos ābolus, mandarīnus, ingveru liek uz pamatnes un pārlej ar skābā krējuma olu masu. Cep 135°C - apmēram 50 minūtes. Kūku atdzesē un griež gabalos.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.charlestons.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.