Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Sākot ar šo nedēļu, Liepājas restorānā Upe tiek rīkotas tematiskās nedēļas. Restorāna viesiem tiks atklātas arvien jaunas nianses, kas slēpjas restorāna ēdienkartē un katrā blakus augošā augā, dārzenī vai auglī, garšaugos un garšvielās, kas tiek izmantotas restorāna virtuvē.
Šajā nedēļā restorāna Upe pavāri ir pievērsušies burkāniem, tādēļ klāt klienta izvēlētajam pamatēdienam, tiks uzlikts burkāns - kādā veidā pasniegts, tas būšot pārsteigums no pavāriem.
Reklāma
Kādēļ tieši burkāns?
Burkāni ir otri populārākie dārzeņi aiz kartupeļiem, taču daudz vertīgāki un uzturvielām bagātāki. Burkānu galvenā vērtība ir karotīns, kas cilvēka organismā pārvēršas par A vitamīnu. Šis vitamīns nepieciešams normālai redzei un ādas stāvoklim. Lai cilvēka organisms uzņemtu karotīnu, tas jālieto kopā ar taukvielām, kā olīveļļu vai krējumu. Svaigu burkānu salātus var pagatavot ar mārrutkiem, riekstiem, citrusaugļiem, skābiem āboliem. Šo dārzeni var savienot ar medu, pienu, bietēm. Piemēram, burkānu - piena dzēriens, kas sastāv no vienādām minēto produktu daļām, lieliski noņem nogurumu un atjauno spēkus pēc smaga fiziska darba vai slimības.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransupe.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.