Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Restorāna Rīgas atslēga (Key to Riga) šefpavāres Gunitas Rolovas gastronomijas laboratorijā tapusi garda un vitamīniem bagāta maltīte.
Pēc ziemas cilvēka organisms ir patērējis dažādu vitamīnu, dzelzs un citu minerālvielu rezerves, tāpēc ir nepieciešams atjaunot vitamīnu rezerves un jālieto maltīte, kas satur visas šīs vielas un vitamīnus. Šī recepte ir unikāla jau ar to vien, ka tās pagatavošanai nav nepieciešams patērēt daudz laika, un to var pasniegt gan siltu kopā ar salātiem, gan aukstu.
Reklāma

Sastāvdaļas:
250 g bezrauga kārtainā mīkla (ja laiks atļauj un ir vēlme var pagatavot pats, bet var arī iegādāties jau gatavu)
300 g svaigas spinātu lapas
200 g sālīta laša fileja
70 g 82 % sviests
1 ola
100 g saulespuķu sēklas
Pagatavošana:
Uz sakarsētas pannas izkausē sviestu. Liek spinātu lapas sviestā apcepties. Izrullē kārtaino bezrauga mīklu, virsū klājot apceptos spinātus un sālīta lāša šķēlītes. Pa virsu pārkaisa ar pusi no saulespuķu sēklu daudzuma. Visu satin rulletē. Rulleti apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar otru pusi saulespuķu sēklām. Liek uz ietaukotas veidnes. Pa to laiku cepeškrāns ir uzkarsēta jau līdz 200 grādu temperatūrai. Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes. Pasniedz siltu ar svaigiem salātiem un citronu vai aukstu kā pīrāgu.
Lai labi garšo!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.