Autors: Mārtiņš Švarcs
Avots: Dailymail.co.uk/BalticTravelnews.com
Itāļu restorāns, kurš uzskatāms par populārā deserta tiramisu dzimšanas vietu, jau šomēnes spiests slēgt durvis klientu trūkuma dēļ.
"Le Beccherie" pirmoreiz durvis vēra 1939. gadā Trevizo pilsētā, netālu no Venēcijas. Restorāna pašreizējais īpašnieks Karlo Kampeola, kura vecvecākiem tiek piedēvēta paša pirmā tiramisu pagatavošana, atzīst, ka viņa biznesa neveiksmju cēlonis ir tūristu trūkums un patērētāju paradumu maiņa, kas saistīta ar 2007. gada ekonomisko krīzi.
Reklāma
Pērnā gada septembrī Trevizo pilsēta Eiropas Savienībai izvirzīja prasību tikt atzītai par oficiālo tiramisu dzimšanas vietu, kā arī pieprasīja, lai desertam tiktu piešķirts līdzīgs statuss, kā šampanietim Francijā.
Kā apliecinājusi vietējā pašvaldība, Adas un Aldo Kampeolas īpaši pagatavotu desertu ar kafijas piedevu, rotātu kokosa skaidiņām, pirmoreiz viesiem pasnieguši 1960. gados, taču pēc aptuveni 10 gadiem ēdienu nodēvējuši par "tiramisu", kas itāļu valodā nozīmē "cel mani augšup".
Restorāna īpašnieks atzīst, ka mūsdienās ļaudis aizvien biežāk izvēlas ātrās ēdināšanas ēstuves un nelabprāt velta laiku pusdienām vai vakariņām restorānā. "Nekas nav mūžīgs," viņš piebilst.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.