Ar konjaku «Martell» gatavo sulīgu laša fileju

Tuvojoties svētkiem, tika rīkota īpašā Martell konjaka meistarklase, kurā atzītais šefpavārs Lauris Aleksējevs un dzērienu eksperts Edgars Grišulis, kurš ir vadījis vienu no labākajiem kokteiļbāriem pasaulē, dalījās pieredzē, atklājot konjaka un ēdienu saderības nianses, gatavošanas noslēpumus, kā arī, kādas būs 2015. gada ēdienu un dzērienu tendences. Kā uzsver eksperti, nākošajā gadā arvien pieprasītāki kļūs konjaka kokteiļi, kā arī akcents tiks likts uz sezonālu produktu izmantošanu gan ēdiena, gan kokteiļu pagatavošanā.

''Konjaks ideāli piestāv jebkuram ēdienam, galvenais ir pareizi to dzert un pasniegt. Piemēram, konjaku vislabāk ir pasniegt istabas temperatūrā, lai vispilnvērtīgāk izjustu dzēriena garšas un smaržas nianses. Pastāv uzskats, ka jo vieglāks ēdiens, jo jaunāks jāizvēlas konjaks. Piemēram, salātus ar vieglām citrusu mērcēm būtu vēlams kombinēt ar Martell VS konjaku, savukārt, ēdot gaļu – vēlams izvēlēties VSOP vai XO. Piemēram, pie pīles izcila izvēle būs Martell VSOP, bet pie liellopa vai brieža – Martell XO. Savukārt, ar desertiem nemaz nav tik vienkārši: ja deserts ir smags, piemēram, no šokolādes, tad vajadzētu izvēlēties vecāku konjaku, kā piemēram, Martell XO vai Martell Cordon Bleu'', pieredzē dalās eksperts.

Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem

Sākņu dārzeņi:
100 g burkāni
100 g seleriju kāti
100 g fenhelis

Mērce:
1 Laima sula
Cukurs – pēc garšas
Balzamiko krēms - tējkarote
Zivju mērce - ēdamkarote
½ Šalotes sīpoli
½ Čili pipars
Svaigs koreandrs – pēc garšas

Lasis:
Marināde:
Koriandrs - tējkarote
Sāls – pēc garšas
Cukurs – pēc garšas
Dilles - tējkarote
1 Laima sula
Pipari - tējkarote
Medus - tējkarote

Atstāt marinādē lasi uz vienu dienu, cept krasnī 80 grādos 20 minūtes.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Viesu māja “Vintāža” TAKA
Viesu māja “Vintāža” piedāvā atpūtu pašā Dervanišķu ezera krastā, banketu zāli svinību rīkošanai (līdz 45 cilvēkiem). | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2025 - 18.06.2025 Mozuo tradiceju škola mozajim - Juonu dīna Krāslavas TIC
Šī gada 15. jūnijā no plkst. 20.00 jau otro gadu pēc kārtas Andrupenes lauku sēta aicina uz “Mazās tradīciju skolas - Jāņu diena". | Skatīt vairāk
Viesu māja “WoodStay” TAKA
Viesu māja “WoodStay” atrodas pašā Augšdaugavas nacionālā parka sirdī, starp augošām priedēm un bērziem, tikai 10-15 minūšu brauciena | Skatīt vairāk
Jūsu pieturvieta pašā pilsētas centrā! Tallink Hotel Riga
Viesnīca ar lielisku atrašanās vietu Rīgas centrā, restorānu «Elements», kafejnīcu un konferenču centru un burvīgu personālu! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6477921sec.