Foto: Rīgas kūkas garša 2015
Autors: Martins Poznaks
Avots: Rīgas kūkas garša 2015
Par godu Rīgas pilsētas svētkiem, speciāli izveidota žūrija kopā ar iedzīvotājiem izvēlējusies labāko "Rīgas kūkas garšu 2015" – "Bezē konditorejas" kūku "Rīgas Preilene". Finālam tika izvirzītas piecas kūkas, kas vislabāk raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu.
Šis ir īpašs recepšu konkurss, jo tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko šefpavāri un konditori izteikuši garšā un kūkas noformējumā. Konkursa inicators ir AS "Rīgas Dzirnavnieks" un "Hercogs" maizniekmeistars Edgars Grāvītis.
Reklāma

Starp kūku finālistiem bija "Bezē konditoreja" ar kūku "Rīgas Preilene", "Parunāsim.Kafe'teeka" ar "Mājas šokolādes kūku ar vārīto krēmu", "Annas dārzs" ar kūku "Annas dārzs", "Canamelle" ar kūku "Rīgas kuģis" un "Fazenda Bazārs" ar "Kūka Rīgai", kas klātienē sacentās par "Rīgas kūkas garša 2015" uzvarētāja titulu.
Katrai kūkai ir savs stāsts par Rīgu. Uzvarētājkūka "Rīgas Preilene" (Airita, Jurcika, "Bezē konditoreja") ir pašu konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu – gaili. Arī pati kūka veidota viegla, gaisīga un salda kā cukurgailītis ar garšīgu zefīru un rudzupuķu lapiņām.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.