Autors: Ilze Djačuka
Avots: Mežotnes pils
Markus Murovskis no Vācijas uz dzīvi Latvijā pārcēlies pirms 9 gadiem. Savas pavāra zināšanas ieguvis Berlīnes gastronomijas skolā, kur pēc skolas beigšanas turpinājis strādāt "FainCost Wienburg" un "Zonnen Stein" restorānos.
Dzīvojot Latvijā par šefpavāru strādājis vairākos restorānos – Dizaina restorānā " Mākonis", vīna restorānā "Tinto" un "Cafe Film Noir" .
Reklāma

Markus Murovskis Mežotnes pils restorāna un krodziņa apmeklētājus rudens sezonā priecēs ar gardiem, izsmalcinātiem ēdieniem un daudzveidīgiem desertiem. Sefpavāra gatavoto siera kūku atzinuši vairāki profesionālie garšas pazinēji.
Mežotnes pils ir viens no spilgtākajiem klasicisma arhitektūras paraugiem Latvijā, kuru vēl ievērojamāku dara rūpīgi plānotā, harmoniskā ainava ap to, vienotā ansamblī savijot pašu pili, tās izteiksmīgās palīgēkas, skaisto parku, līdzās esošo Lielupi un skaisto ainavu aiz tās.
Tālā pagātnē Mežotne bija seno zemgaļu nocietinājuma vieta, bet Mežotnes muižas vēstures pirmsākumi meklējami hercoga Jēkaba laikā 17. gadsimta vidū.
Tagad Mežotnes pilī izveidota viesnīca un tiek piedāvātas telpas konferencēm, banketiem un kāzām, uzņemoties arī daudzveidīgus kāzu pakalpojumus.
Laipni aicināti!
Vairāk informācijas mezotnespils.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.