Interesanti fakti par visiem tik pazīstamām olīvām

Visā pasaulē iecienīts zaļais bezholesterīna zelts – olīveļļa. Atšķirībā no vīna, kur fermentācijas process vīnogu sulai piešķir jaunas kvalitātes, olīveļļai olīvu fermentācija nav vēlama. Labākā olīveļļa tiek iegūta no olīvām, kas spiestuvē nonāk nefermentējušās. Pirmā spieduma olīveļļa pazīstama kā virgin vai extra virgin, atkarībā no tās smaržas un garšas īpašībām.

Nepieciešams aptuveni četri līdz pieci kilogrami olīvu, lai iegūtu vienu litru olīveļļas. Nepieciešamo olīvu daudzumu eļļas iegūšanai nosaka olīvu kvalitāte. No viena olīvkoka var ievākt 50 līdz pat 150 kilogramu olīvu, un olīvkoka stādiņam nepieciešami astoņi gadi, lai sāktu ražot.

Daudzi domā, ka zaļās un melnās olīvas ienākas divu dažādu veidu olīvkokos, taču patiesībā zaļās olīvas ir negatavas olīvas, kas novāktas agrāk, jau oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
CHADA viesnīcas - Krabi un Ko Lanta Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, brokastis, 7 naktis viesnīcā un atpūtas piedāvājums // Piemērotas ģimenēm un pāriem mierpilnai atpūtai! | Skatīt vairāk
no 1330 EUR
Līksnas muižas parks (Līksnas takas) TAKA
1999. gadā Līksnas parka teritorijā pagasta ļaudis izveidoja atpūtas taku, kura katru gadu tiek paplašināta. | Skatīt vairāk
World Expo Osakā  Estravel Latvia
Dodieties uz World Expo arī jūs un iepazīstiet Japānu! No Rīgas, ar viesnīcām Osakā un Kioto, un Nākotnes pilsētas apmeklējumu | Skatīt vairāk
no 2329 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20911884sec.