Pašmāju picērija radījusi pirmo melno picu Latvijā

Pašmāju e-picērija "Pica Rīga", iedvesmojoties no pasaules garšām, radījusi pirmo, melno picu Latvijā. Krāsa, kas daudzus varētu mulsināt, patiesībā ir sēpijas jeb tinteszivs tinte, kas picas pamatnei piešķir kaislīgi melnu krāsu, aromātu un izteiksmīgu garšu. Tā ir pica, kas apvieno klasisko beļģu mīdiju garšu ar Itālijas notīm, savukārt gleznainais vizuālais noformējums tapis, iespaidojoties no Rīgā tapušā ģimenes uzņēmuma melnā logo.

Tā kā sēpijas tintes pigments ir gaismas izturīgs – Renesanses laikā, 18.gs. un agrīnajā 19.gs. –, to izmantoja akvareļos, stikla krāsošanai un tintes pagatavošanai. Mūsdienās to iecienījuši Eiropas labākie pavāri, kas ēdienu mīl pārvērst mākslā. "Pavāra vīzija par šo picu radās, iedvesmojoties no uzņēmuma logo melnās krāsas, kā rezultātā tika apvienota klasiskā beļģu mīdiju garša ar saulainajām Itālijas notīm. Zinot, ka beļģi mīdijas mēdz pasniegt ar fritētiem kartupeļiem vai kartupeļu čipsiem, ilgi nebija jādomā, lai picu papildinātu ar brīnišķīgi plānām kartupeļu ripiņām," stāsta e-picērijas "Pica Rīga" veidotājs Normunds Bērziņš.

Sēpijas melnā tinte plaši tiek izmanto kulinārijā kā dabiska pārtikas krāsviela un garšviela, kas dod izteiktu melno krāsu un unikālu "jūras" sāls garšu. Apvienojumā ar beļģu iecienītajām mīdijām, melnā pica ir unikāls produkts picas cienītājiem Latvijā. Katrai valstij ir savas receptes – itāļi mīdijas gatavo kopā ar pastu, spāņi paeljā, jaunzēlandieši tām pievieno īpašu vinegretu. Savukārt latvieši nolēmuši, ka ar e-picērijas jauno, nu jau vienpadsmito picu melnā "Pica Rīga", mīdijas kļūs par gurmānu iecienītu picas sastāvdaļu.

Jaunā, melnā pica ir stratēģisks lēmums e-picērijas tālākā attīstībā, paplašinot piedāvājumu ne vien ar netradicionālu garšu un veselīgām, no pašmāju produktiem gatavotām picām, bet īpaši uzsverot arī picu vizuālo noformējumu. Tas spēlēs būtisku lomu arī e-picērijas plānotajā  restorānā. "Visas picas pieejamas tikai pēc pasūtījuma un ar piegādi. Turklāt, sekojot līdzi uztura tendencēm, picu sortimentu papildina arī bezglutēna čipsu uzkoda. Bet tas vēl nav viss, jo tuvākā nākotnē katrai picai tiks piemeklēts īpaši izvēlēts vīns, ko klienti varēs pasūtīt komplektā, vai drīzumā baudīt uz vietas mūsu restorānā," stāsta N.Bērziņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieelpo pavasari Pelēču ezera purva takā Preiļu novada TIC
Pelēču ezera purva dabas izziņas taka pavasarī aicina apmeklētājus iepazīt unikālu purva ainavu un daudzveidīgu augu un dzīvnieku pasauli. | Skatīt vairāk
Latvija
"Peoniju ziedu parāde 2025" Kalsnavā Madonas TIC
Šogad “Peoniju ziedu parāde” būs īsti svētki!Atzīmējot 50 gadu jubileju, arborētums katru JŪNIJA sestdienu un svētdienu viesus iepriecinās ar | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.06.2025 - 09.06.2025 Pārgājiens apkārt Viļakas ezeram Balvu TIC
15.jūnijā aicinām doties pārgājienā (12 km) apkārt Viļakas ezeram Balvu novadā vietējā novadpētnieka, gida Dzintara Dvinska vadībā. | Skatīt vairāk
Saulgriežu STIRNU BUKS Tukuma TIC
Abavas senlejas dabas parkā, sprigani un lecīgi kopā izbaudītu šī gada visgarāko dienu, bet novakarē kopīgu veiktu Uguns aizdegšanas rituālu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32209992sec.