Kašers par piedzīvoto Etiopijā: āra kino vakars ar bērniem bija ceļojuma emocionālākā pieredze

Kašers par piedzīvoto Etiopijā: āra kino vakars ar bērniem bija ceļojuma emocionālākā pieredze

Multimākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis (Kašers) un TV personība Lelde Ceriņa pirms kāda laika atgriezās no Etiopijas, kur piedalījās intriģējošā piedzīvojumu raidījuma "Etiopija. Cilšu noslēpumi" filmēšanā, atverot laika portālu uz Etiopiju, kur saskaņā ar viņu kalendāru šobrīd ir 2016. gads. Raidījuma filmēšanas laikā ceļotāji izjuta pilnu emociju gammu – caur etiopiešu cilšu ikdienu, rituāliem un cilvēkiem atklājot, kā cilvēce ir dzīvojusi lielāko daļu sava pastāvēšanas laika. Kā stāsta Kašers, viens no spilgtākajiem mirkļiem ceļojuma laikā bija tikšanās ar cilšu bērniem, kopīgi aizvadot āra kino vakaru un daloties stāstos par Latviju.

“Kad viesojoties Karro ciltī uzstādījām pārnēsājamo The Freestyle 2nd Gen. projektoru un improvizētu ekrānu – starp kokiem iekārtu auduma gabalu, tas bija patiesi maģisks un atmiņā paliekošs brīdis. Atklāti sakot, tas bija viens no manas dzīves spilgtākajiem mirkļiem, jo, lai gan laika ritējums un modernizācija jau ir ienākusi Āfrikas ciltīs, bērni nekad dzīvē nebija redzējuši televizoru, kur nu vēl lielizmēra kino projekciju. Aizkustinoši bija vērot, kā bērni no laimes spiedz un lēkā, bet pieaugušie no sirds apraudas, skatoties animācijas filmu “Karalis Lauva”. Bērni steidzās apspriest un salīdzināt filmā redzētos tēlus ar viņiem jau ierastajiem savvaļā dzīvojošajiem iemītniekiem – žirafēm, pērtiķiem, lauvām un tīģeriem,” pieredzē dalās Kašers.

Vakara gaitā Kašers un Lelde izmantoja iespēju pastāstīt un uz projektora ekrāna parādīt, kā izskatās Latvija. Līdzi paņemtais uzlādējamais akumulators ļāva projicēt video saturu vairāku stundu garumā, kamēr cilšu iedzīvotāji aizgrābti skatījās filmas, iepazīstot ne tikai ārzemju, bet arī mūsu kultūru.

Abu ceļotāju piedzīvotajam raidījumā “Etiopija. Cilšu noslēpumi”, ko veidojusi radošā satura aģentūra Ai Production, var sekot līdzi Go3 televīzijā. Vairāku sēriju garumā skatītāji var just līdzi raidījuma varoņu izaugsmei un atklāsmēm, kā arī iepazīt cilšu iedzīvotājus, viņu sadzīvi un rituālus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Grila un vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42384505sec.