Slavenais Spānijas galamērķu trio - Barselona, Malaga, Palma - kuru izvēlēties

Slavenais Spānijas galamērķu trio - Barselona, Malaga, Palma - kuru izvēlēties

Spānija ir valdzinoša valsts, kas vilina ceļotājus ar pasakainām pludmalēm, krāšņu vēstures mantojumu, dinamiskām pilsētām, dabas skaistumu, gardu ēdienu un savu unikālo temparamentu. Trīs spilgtākie galamērķi, kas iemantojuši vislielāko pasaules apceļotāju atzinību, ir Barselona, Malaga un Maļorkas salas galvaspilsēta Palma. Tūroperators “Novatours” dalās apkopojumā ar ko katra no šīm pilsētām ir īpaša.  

Barselona - spāņu mākslas un kultūras centrs

Kultūras mantojums

Kultūras bagātības visspilgtāk dzīvo Barselonas Gotiskajā kvartālā (Gothic Quarter). Šeit mākslas cienītājus priecē Pablo Pikaso muzejs (Museu Picasso de Barcelona) ar mākslinieka darbu visplašāko kolekciju. Savukārt Katalonijas Nacionālās mākslas muzejā (Museu Nacional d'Art de Catalunya) ir plašs romānikas, gotikas, renesanses un baroka mākslas klāsts. Taču ne mazāk svarīgi ir arī atcerēties, pētīt pašu pilsētu - tā ir piepildīta ar diženu arhitektu iespaidīgiem darbiem, mūsdienu mākslu un arī pārsteidzošu ielu mākslu.

Modernisma māksla

Nepārprotami pilsētas atpazīstamākie apskates objekti ir modernisma mākslas izcilnieki - leģendārā, šķietami mūžam celtniecības procesā esošā Svētās Ģimenes bazilika (Sagrada Família), Gueļa parks (Parc Güell), kas saviem viesiem garantē lielisku skatu uz pilsētu un neaizmirstamu krāsu pieredzi, un, protams, iespaidīgā Batļo māja (Casa Batlló).

Gurmānu prieki

Barselona ir īstena paradīze tiem, kas mīl gardu ēdienu. Visplašāko ieskatu ēdienu kultūrā noteikti var gūt Bokērija tirgus (Mercat Boqueria), kur būs iespējams nobaudīt dažādas vietējās delikateses, piemēram, šķiņķi “jamón ibérico”, svaigas jūras veltes un daudz cita. Pilsēta lepojas ar daudzveidīgu ēdienu piedāvājumu, sākot no tradicionālās katalāņu virtuves līdz novatoriskajai gastronomijai. Kā visas Spānija, arī Barselona nav iedomājama bez tapām (nelielu uzkodu platēm) - tās vislabāk meklēt Elbornas (El Born) un Grasijas (Gràcia) apkaimēs.

Pludmales prieki

Barselona iet roku rokā ar atpūtu pludmalē. Slavenākā ir Barselonetas pludmale (Barceloneta Beach). Tai blakus vijas plaša, rosīga promenāde ar daudz pludmales bāriem (chiringuitos). Savukārt Bogatel (Bogatell) pludmale vairāk piesaista tos, kas lūkojas pēc mierīgākas atmosfēras. Jauniešus un LGBTQ+ kopienu piesaista Marbellas pludmale (Mar Bella beach), kur ir arī nūdistu zona.

Malaga - vēstures dārgakmens

Vēstures pērles

Viena no spilgtākajām pilsētas pērlēm ir Alkazaba (Alcazaba de Malaga) - pils ar nocietinājumu, kas dāvā lielisku ieskatu mauru pagātnē un no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu. Blakus esošais romiešu teātris (Teatro Romano de Málaga) un iespaidīgā Malagas katedrāle (Catedral de Málaga) vēl vairāk ilustrē pilsētas vēsturiskos slāņus.

Māksla un muzeji

Malagas mākslas mantojums arvien spilgti mirdz tās daudzajos muzejos un galerijās. Pompidū Malagas centrs (Centre Pompidou Malaga), kas ir slavenā Parīzes muzeja atzars, piedāvā izcilu modernās un laikmetīgās mākslas kolekciju. Vēl viens obligāts apmeklējums ir Malagas muzejs (Museo de Málaga), kas piedāvā visaptverošu ieskatu pilsētas vēsturē un mākslā no senatnes līdz mūsdienām.

Garšu piedzīvojumi

Malagas ēdiena kultūra apvieno tradicionālo Andalūzijas virtuvi un mūsdienu kulinārijas inovācijas. Gastronomisko ceļojumu ir vērts sākt Atarazanas tirgū (Mercado Central de Atarazanas) - rosīgā vietā, kur var nobaudīt svaigus vietējos produktus, jūras veltes un sālītas gaļas. Pilsētas tapu kultūras iepazīšanai vērts ir doties uz Elpalo (El Palo) apkaimi.

Dabas skaistums

Malagu ieskauj varens dabas skaistums, piedāvājot arī daudz iespēju āra aktivitātēm. Absolūti unkālu un neaizmirstamu pieredzi gādā “El Caminito del Rey” pastaigu taka, kas caurvij mežu, ved gar klinšu aizu un iespaidīgā augstumā šķērso upi. Lai baudītu mierīgāku pieredzi, ieteicams ir apmeklēt botānisko dārzu “La Concepción” - leknu dārzu ar eksotiskiem augiem un mierīgām pastaigu takām. Netālu esošais dabas parks “Montes de Malaga” ir lieliski piemērots pārgājieniem kalnos, putnu vērošanai un dāvā brīnišķīgu skatu uz Vidusjūru.

Laiskošanās pludmalē

Malagas centrālā pludmale ir Malaketa (Playa de La Malagueta), kas atrodas tikai nelielas pastaigas attālumā no pilsētas centra. Savukārt Pedregaleho pludmale (Playa de Pedregalejo) ir iecienīta savas burvīgās promenādes dēļ, kur atrodami neskaitāmi jūras velšu restorāni. Klusāka un mierīgāka pludmale, kur, visticamāk, nebūs lielu cilvēku pūļu, ir Palo pludmale (Playa del Palo).

Palma - pludmales un daba

Atpūta un labsajūta

Palmā teju katra otrā ēka ir viesnīca, tāpēc atpūtas piedāvājums te ir patiesi plašs un daudzveidīgs. Lai vai kādas būtu ceļojuma prasības, šī pilsēta spēj apmierināt katru atpūtnieku - ģimenes, pārus, seniorus, jauniešus un arī tos, kas izvēlējušies atpūtas braucienu baudīt vienatnē. Arī viesnīcu kategorijas ir dažnedažādas, sākot no vienkāršiem apartamentiem līdz luksusa klases viesnīcām.

Piedzīvojumi dabā

Netālu esošā “Serra de Tramuntana” kalnu grēda ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, piedāvājot lieliskas pārgājienu takas ar elpu aizraujošiem skatiem. Palmas piekraste ir lieliski piemērota arī burāšanai un snorkelēšanai, un tajā ir daudz slēptu līču, ko izpētīt.

Dabas brīnumi

Netālu no pilsētas ir Pūķa alas (Cuevas del Drach), kur atrodas viens no pasaulē lielākajiem pazemes ezeriem. Salas daudzveidīgo floru un faunu vislabāk var iepazīt dabas parkos, piemēram, Mondrago dabas parkā (Mondragó Natural Park).

Pludmaļu valdzinājums

Populārākā ir Palmas pludmale (Playa de Palma) - gara, smilšaina pludmale ar dzidru ūdeni un daudzām ērtībām un rosīgu atmosfēru, tuvu pilsētai. Nedaudz mazāka, īpaši ģimenēm draudzīga pludmale ar mierīgiem ūdeņiem un labām ērtībām ir Kalamajor pludmale (Cala Major), kas arī atrodas netālu no Palmas. Par vienu no skaistākajām Maļorkas pludmalēm tiek uzskatīta Estren pludmale (Es Trenc), kas arī atrodas visai tuvu Palmai.

Spānija ir patiesi unikāla, daudzpusīga un skaista valsts, kurp ceļot var atkārtoti, un tās TOP 3 populārākie galamērķi - Barselona, Malaga un Palma - dāvās katram viesim tieši viņa kāroto, no laiskas atpūtas pludmalē līdz aktīvai atpūtai dabā. Labākais laiks ceļojuma uz Spāniju ir līdz oktobra nogalei, kad tur vēl valda patīkams siltums. Laiks ceļojuma uz Spāniju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.2308259sec.