Autors: Travel RSP
Avots: Travel RSP
Vai zinājāt, ka Gruzijā aug ap 400 vīnogu šķirņu? Jā, gan, tā ir balta patiesība. Cilvēks iet gar dažādiem vīnogulājiem, noplūc pa odziņai un brīnās – kā gan tas var būt, ka katra nākamā garšo savādāk un vēl gardāk par iepriekšējo! Vīnu – sarkano, balto, rozā - te dara katra ģimene, un, starp citu, pirmās arheoloģiskās liecības par vietējās vīndaru kultūras pirmsākumiem datējamas jau ar 6. gadu tūkstoti pirms mūsu ēras. Gruzijā vīns tradicionāli tiek darīts lielās, zemē ierakstās māla krūkās kvevri.
Gruzijā vīns ir neatņemams maltītes un saviesīgās dzīves elements, jo ikviens ir dzirdējis par garajiem, daiļrunīgajiem gruzīnu tostiem, kas priecē arī katru šīs viesmīlīgās un saulainās zemes viesi!
Reklāma
Batumi jūs gaida dažādas vīna šķirnes, jo arī Adžārija lepojas ar saviem vīnogulājiem. Ciemiņus ielūdz vīna nami, kur vīns tiek ne tikai degustēts, bet arī pieredzējuši vīndari iepazīstina ar tā darīšanas tradīcijām un labprāt izrāda vīna pagrabus un vīnogulājus.
Vasara ir tik tuvu! Brauciet nogaršot slaveno gruzīnu vīnu Batumi un Adžārijā.
Autore: Sarmīte, Gerogia Travel RSP




Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.