Autors: Ina Romāne/Marta Soldāne
Avots: Baltictravelnews.com
Viena no svarīgākajām pieredzēm ceļojuma laikā ir vietējās virtuves iepazīšana. Kā izvēlēties piemērotu vietu pusdienām? Vai iepriekš jāizpēta labākos piedāvājumus, vai arī jājautā pēc padoma vietējiem iedzīvotājiem? Viedokli vaicājām pieredzējušiem ceļotājiem.
Arnis Jaudzems, auto nomas Sixt vaditājs
Reklāma

Izmanto Michelin Guide vai Lonely Planet ieteikumus . Informāciju pārsvara meklē internetā. Izvēloties restorānu, lielākā vērība tiek pievērsta ēdiena kvalitātei, taču labprāt to apvieno ar kādu atraktīvu elementu – vēsturiska ēka, aizraujošs skats vai neparasts interjers. Labprāt uzticas arī vietējo ieteikumiem vai kolēģu rekomendācijām, taču dažkārt izvēle ir jāizdara par labu tam restorānam, kas atrodas vistuvāk.
Arī pats labprāt iesaka citiem kādu restorānu, kas paticis, dalās ar savu viedokli arī ar kolēģiem, rakstot atsauksmes.
Oļegs Bļinovs, viesnīcas Baltic Beach Hotel pārdošanas vadītājs
Izvēloties restorānu, uz kuru doties ārvalstīs, galvenokārt paļaujas uz tīmekļa vietnes TripAdvisor ieteikumiem. Izvēloties no ieteikto restorānu saraksta, uzmanību pievērš ne tikai zvaigznīšu skaitam, bet ari tam cik daudz atsauksmju apmeklētāji uzrakstījuši par restorānu. Ja ir augsts vērtējums, bet maz atsauksmju, nav pārliecības, ka šis ir tas restorāns, kuru vēlētos apmeklēt. Ir patīkami, ka restorāns atrodas skaistā vai vēsturiskā vietā, vai ar to saistīta kāda leģenda, tomēr galvenais restorānā ir ēdiens.
Iveta Sprūdža, viesnīcas Hotel Bergs vadītāja
Dodoties darba braucienos, apmeklē viesnīcas alianses SLHW biedru restorānus, tāpat Michelin guide ieteiktos . Lai būtu informēta par tendencēm restorānu nozarē, apmeklē arī iedzīvotāju aptaujās Top 50 iekļautos restorānus. Trīs vaļi, uz kuriem balstās restorāna izvēle, ir ēdiens, apkalpošana un atmosfēra.
Ģimenes braucienos izvēles principi ir līdzīgi, vienīgi papildus tiek vērtēts, vai bērniem patiks un būs interesanti. Ir gadījies labā restorānā Alpos samierināties ar bērnu ēdienkartē iekļautajiem burgeriem un ceptajiem kartupeļiem. Arī bērni vēlas baudīt labu un interesantu ēdienu. Labprāt ārzemju braucienos apmeklē restorānus, kuros pasniedz sadarbības partneru – vīna darītavu – darīto vīnu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.