Viedoklis: Vai restorānu apmeklētāji baidās no sliktiem laikapstākļiem un sala?

Laikā, kad Latvijā valda ziema, pilsētu pārklāj sniegputenis un gaisa temperatūras stabiņš nokrīt krietni zem nulles, aptaujājām restorānu pārstāvjus, kā šis gadalaiks ietekmē to apmeklētību.

Ilze Strūberga, kokteiļu kafejnīca "Melodija"

Ziema sasniegusi Latviju un mēs mazliet izjūtam tās mīnusiņus, kas attur mūsu ļoti gaidītos viesus, lai tie pamestu omulīgās mājas un ciemotos pie mums! Protams, šis rādītājs nav ļoti krass un ārzemju viesi joprojām nāk uz "Melodiju", tomēr vietējie viesi padodas vilinājumam no sliktajiem laikapstākļiem paslēpties un pie mums biežāk nāk nedēļas nogalēs. Mēs gan aicinām bailes pārvarēt un svinēt arī ziemu, jo varam būt laimīgi, ka mums ir četri dažādi gadalaiki. Lai ikviens justos gaidīts, esam sarūpējuši arī lielisku piedāvājumu – darbadienas launagu. Kamēr Tu malkosi pasūtīto dzērienu, šefpavārs Tavā acu priekšā pagatavos ēdienu. Mīļi aicinām ikkatru sasildīties pie mums!

Elīna Sedleniece, restorāns "Kolonāde. Mūsu stāsti"

Aukstais laiks īpaši neietekmē mūsu restorāna apmeklētību, bet noteikti ietekmē ēdienu un dzērienu izvēli. Ja vasarā viesi vairāk izvēlas vieglas uzkodas un salātus, tad šobrīd topā ir sātīgāki, pamatā gaļas ēdieni. Arī aukstos dzērienus nomainījusi siltie kokteiļi. Viesi pēcpusdienās savos atpūtas brīžos ļoti iecienījuši kūku "Kolonādes Napoleons", ko bauda kopā ar siltajiem dzērieniem - gan bezalkoholiskajiem, gan alkoholiskajiem. Vēl esam novērojuši, ka tumšie ziemas vakari ietekmē vakariņu laiku – to mūsu viesi šajā laikā dara agrāk, kā ierasts gada gaišākajos mēnešos.

Raimonds Zommers, restorāns "Kaļķu vārti"

Esam secinājuši, ka restorāna apmeklētību vairāk iespaido nevis auksta gaisa temperatūra, kas īpaši raksturīga pēdējām nedēļām, bet gan tieši sliktie laikapstākļi – lietus un sniegs. Šādos gadījumos, kad mūsu viesiem jāmēro ceļš no stāvvietas vai jāpārvietojas lielāku attālumu robežās, uzvar restorāni, kam pašiem ir savas stāvvietas vai vietas, kur salīdzinoši tuvu un brīvi var piekļūt. Runājot par ēdienu izvēli, nevar teikt, ka ziemas gadalaikā tā ļoti krasi mainās, bet vairāk, protams, priekšroku dod tieši sātīgām uzkodām, piemēram, ceptam sieram vai cūkas pavēderei.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūzikas un auto enerģijas festivāls Balvu TIC
21.jūnijā Balvu novada Lazdukalna lidlaukā notiks Mūzikas un auto enerģijas festivāls "Automuzons". | Skatīt vairāk
Latvija
"MÓRA" – Vietējās Garšas Iedvesmas Oāze Rēzeknes pilsētas TIC
Atklāj garšu ceļojumu, kas sakņojas Latgalē un tiecas uz zvaigznēm! Šeit katrs ēdiens ir stāsts, kas dzimis no tradīcijas, mīlestības pret vietējo. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.06.2025 - 09.06.2025 Pārgājiens apkārt Viļakas ezeram Balvu TIC
15.jūnijā aicinām doties pārgājienā (12 km) apkārt Viļakas ezeram Balvu novadā vietējā novadpētnieka, gida Dzintara Dvinska vadībā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.05.2025 - 07.06.2025 Jauni audio gida stāsti Madonas novadā Madonas TIC
Jau esošajam audio gidu tīklam - Ērgļi, R. Blaumaņa muzejs "Braki", Ziestu kalns, Gaiziņkalns un Madona, ir pienākuši klāt vēl divi audio stāsti. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49019408sec.