Itālija nākusi klajā ar iniciatīvu apvienot tādu Vidusjūras valstu kā Spānijas, Grieķijas un Marokas pūliņus, lai iesniegtu priekšlikumu UNESCO par šo valstu nacionālo ēdienu iekļaušanu Pasaules kultūras mantojumu sarakstā.
Šo valstu kulinārās tradīcijas un to labvēlīgo ietekmi uz cilvēka veselību atzinuši daudzu pasaules valstu zinātnieki un izpētes grupas. Vidusjūras virtuves ēdienkarti raksturo dažādi augļi un dārzeņi (jo īpaši tādi, kas satur maz kaloriju, bet daudz šķiedrvielu – tomāti, kabači un brokoļi), zivis (galvenokārt tuncis un anšovi), kā arī neiztrūkstošā olīveļļa: tas ne vien rada neaizmirstamu garšu un smaržu buķeti, bet arī palīdz cīnīties pret artrītu, aptaukošanos, diabētu, astmu un sirds asinsvadu slimībām.
Pieteikums UNESCO tiks iesniegts šī gada augustā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.