Meksikā gastronomija izvirzīta par galveno tūrisma veicināšanā

Nacionālā produktivitātes kompānija tieši gastronomiju ir izvirzījusi par vienu no astoņiem stratēģiskajiem sektoriem tūrisma attīstības veicināšanai Meksikā. Kā savā uzrunā kulinārijas industrijas līderiem uzsvēra Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto, „kulinārijai ir milzīgs potenciāls”. Tāpat tika uzsvērta nacionālās virtuves nozīmība pozitīvas sociālās vides veidošanā gan vietējā, gan starptautiskā līmenī. 

Gastronomija kā saimnieciskā darbība Meksikā veido vairāk nekā 5,5 miljonus darbavietu. Jāatzīmē, ka UNESCO meksikāņu virtuvi iekļāvuši nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Tieši gastronomijas industrija ir galvenais ienākuma avots daudzām meksikāņu mājsaimniecībām un piesaista daudz tūristu. Turklāt, gastronomijas nozare Meksikā ir ļoti plaša un daudzveidīga – no maziem lauksaimnieku ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem līdz pat tirgiem, pārtikas veikaliem un restorāniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienu māja “Meijas nams” TAKA
Labiekārtota divstāvu guļbaļķu māja ar 3 guļamistabām, viesību telpu, virtuvi, iekštelpu pirti un āra baļļu ir lieliski piemērota visiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::3.2657268sec.