Kā pareizi atstāt dzeramnaudu Itālijas restorānā, bārā, taksī vai viesnīcā?

Itālijas restorānu rēķinos bieži vien dzeramnauda par galda klājumu un maizi tiek ierēķināta čekā, kur šo pozīciju sauc par ''coperto''. Ja piedāvātais restorāna serviss ir izcils un ir vēlme atstāt lielāku dzeramnaudu, tad tūrists uz galda atstāj 1-2 eiro. Ja čekā nav iekļauts ''coperto'', tad dzeramnaudā atstāj 5-10% no rēķina kopsummas.

Dažos bāros ir uz bāra letes ir krājkasītes, kur viesi var atstāt maksimāli 1-2 eiro. Viesnīcās par katru nakti atstāj vienu eiro numuriņā uz galda. Takša pakalpojumos parasti gala summu noapaļo.

Pamatā ir viens princips: maksā par pakalpojumu ar kredītkarti, bet dzeramnaudu atstāj skaidrā naudā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras saulgriežu svinības un tirdziņš  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas vasaras saulgriežu svinības un tirdziņš “Gardu muti”. | Skatīt vairāk
Brīvdienu mājas “Beibuki” TAKA
Sporta klubs “Beibuks” piedāvā atpūtas un izmitināšanas pakalpojumus līdz 40 personām Daugavas krastā, Daugavas loku teritorijā. | Skatīt vairāk
Didrihšteinas (Laucesas) muiža TAKA
Muižas kungu māja ir sarkanu ķieģeļu celtne ar neogotisku tornīti vienā malā un piederēja fon Vāgneriem. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61573792sec.