Recepte: Emīls Balceris gatavo tortilju ar maltās gaļas iesmiņu

Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas “Musiqq” mūziķis Emīls Balceris nepadodas – viņš piešauj dzīvei pipariņu un kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski aktierim Mārtiņam Počam gatavo saulaini pikantu tortilju ar malto gaļu.

Emīla Balcera moto, gatavojot ēdienu, ir – ātri, vienkārši un veselīgi! Viņš rada maltītes, kurās sabalansēts uzturs lutina garšas kārpiņas. Draugiem gan viņš gatavo reti, taču reizēm svētkos vai vasaras vakaru sanākšanās tas notiek, un tad iecienītākais ēdiens, ko celt galdā, ir uz grila pagatavoti burgeri. Ģimenes lokā kopā tiek gatavotas vakariņas, pārējās ēdienreizēs katrs rūpējas par sevi pats, tomēr Emīls cenšas vismaz aptuveni saplānot maltītes un iegādāties ēdienu visai nedēļai, vienmēr atstājot vietu arī kādam pārsteigumam. Paša iecienītākie ēdieni ir steiks, ribiņas, zirņi ar speķi un sievas gatavotie īpašie pupiņu salāti, bet pārsteigums šoreiz ticis aktierim Mārtiņam Počam, kuram Emīls pasniedz ātri un lēti pagatavojamas, saulainu garšu pilnas un ar pipara raksturiņu apveltītas tortiljas.

Noskaties video un iedvesmojies arī tu! https://www.youtube.com/watch?v=vDdk-OwYyNY
 
Tortilja ar malto gaļu 2 cilvēkiem
Gatavošanas ilgums: 25 minūtes
Izmaksas kopā: 3,32 eiro
Cena par vienu porciju: 1,16 eiro
Nepieciešams:
Paštaisītai tortiljas mīklai:
90 g miltu Rimi Smart;
1/2 tējk. cepamā pulvera Rimi;
50 ml ūdens;
rapšu eļļa Rimi Smart pēc garšas;
sāls pēc izvēles.
Tortiljas pildījumam:
1 vidēja izmēra sīpols;
50 g kukurūzas Rimi Smart;
1/4 ledus salāta;
50 g burkānu;
30 g jalapeno piparu Rimi Planet;
30 g mini plūmju tomātu Rimi;
garšvielas pēc izvēles.
Gaļas masai:
200 g maltas liellopa gaļas Rimi;
1 ēdamk. grieķu jogurta Rimi;
12 g kartupeļu garšvielu maisījuma Rimi Smart.
Mērcītei:
1/2 sarīvētas citrona miziņas;
4 ēdamk. grieķu jogurta Rimi;
garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana

Gatavo mīklu tortiljām. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Sasildi ūdeni, pievieno eļļu. Sajauc silto ūdeni ar miltiem un kārtīgi izmīci. Mīklu sadali uz pusēm, ieliec maisiņā un atstāj siltumā uz 15 minūtēm. Pa to laiku pagatavo gaļu: kārtīgi to samaisi ar garšvielām un jogurtu un veido kebaba iesmus. Cep cepeškrāsnī grila režīmā 220 grādos 10–12 minūtes.

Sagriez salātus, sarkano sīpolu, burkānu. Sajauc jogurtu ar citrona mizu, sulu, pipariem un sāli. Pievieno nedaudz saldinātāja – cukuru, medu vai kādu sīrupu, bet ne vairāk par tējkaroti.

Izrullē abus mīklas gabalus un cep karstā pannā 30–50 sekundes no vienas puses, tad 10 sekundes no otras. Siltās tortiljas apklāj ar dvieli vai liec katlā zem vāka, lai veidotos kondensāts un mīkla paliktu mīksta.
Tortiljās pildi visas sastāvdaļas un pasniedz.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70975208sec.