Karstā laika «karstākie» produkti – sastāvdaļas aukstajai zupai un saldējums

Karstā laika «karstākie» produkti – sastāvdaļas aukstajai zupai un saldējums

Karstuma vilnis ir pārņēmis visu Latviju, tāpēc pieprasījums pēc svaigiem un atspirdzinošiem pārtikas produktiem un dzērieniem “Maxima Latvija” veikalos ir krasi pieaudzis salīdzinājumā ar maija sākumu, kad gaisa temperatūra bija ievērojami zemāka. Visstraujāk augošais pieprasījuma pieaugums pagājušā nedēļā ir bijis vistu olām, gurķiem, kefīram, gāzētam ūdenim, turklāt marinētu biešu pieprasījums audzis pat 2 reizes. Tas ir apliecinājums, ka aukstā biešu zupa ir stabila karstā laikā līdere maltītei Latvijā.

“Laikam kļūstot arvien siltākam, iedzīvotāji izvēlas arvien vasarīgākus un sezonālākus produktus, ko lietot savā uzturā. Iecienītākā vasaras deserta, saldējuma, pieprasījums "Maxima" veikalos ir dubultojoties, salīdzinot ar nedēļu maija sākumā, kad laiks bija ievērojami vēsāks. Iecienītākie saldējumu zīmoli pagājušā nedēļā ir bijuši "Karlsons", "Pols", kā arī “Rūjienas” saldējums. Papildus tam, pircēji aktīvi iegādājas sastāvdaļas aukstajai biešu zupai. Marinētas vai vārītas bietes, brūnās vistu olas, kefīru un Latvijas gurķus. Turklāt, jāizceļ ir baltais cukurs, kas ir nepārspējams līderis pirkumu sarakstā, ko cilvēki iegādājas lielā apjomā, lai, visdrīzāk, sagatavotos ievārījumu vārīšanas un konservēšanas sezonai. Šo produktu kategoriju pieprasījumu ir veicinājis gan karstais laiks, gan zemās cenas. Sekojot līdzi iedzīvotāju paradumiem šīm produktu kategorijām piedāvājam īpaši izdevīgas cenas, “ stāsta SIA "Maxima Latvija" Iepirkuma departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

Karstais laiks iet roku rokā arī ar grilēšanu un dārza ballītēm –  pieprasītākie šašliki pieauguši vairākas reizes un iecienītākais ir bijis cūkgaļas šašliks. Grilēšanas svētkus bieži nevar iedomāties bez atspirdzinoša dzēriena – alus stabili ir iekļuvis TOP 10 pirktāko produktu sarakstā. Gandrīz uz pusi ir pieaudzis arī dzeramā ūdens pieprasījums - klienti visbiežāk izvēlas tieši gāzēto ūdeni, lai varētu gan atspirdzināties, gan, visdrīzāk, papildināt ar to auksto zupu, bet negāzētā dzeramā ūdens pieprasījums krasi neatpaliek.

Papildus karstumam, šogad vasaras iesākusies arī ar ievērojamu knišļu pieplūdumu, kas atspoguļojas arī “Maxima” klientu pieprasījuma izmaiņās – maija pirmajās nedēļas ievērojami pieaudzis pret odu un ērču līdzekļu pieprasījums. Kopumā “Maxima” veikalu sortimentā ir nopērkami 10 dažādi līdzekļi pret odiem un ērcēm, 50 % no tiem ražoti Latvijā. Analizējot produktu pieprasījumu, maijā pieprasījums pēc pret odu un ērču līdzekļiem pieaudzis 2 reizes (salīdzinot ar identisku periodu aprīlī), vairums to pircējas – sievietes.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Lai skan bugi BURZMĀ Burzma
70. un 80. gadu latviešu hīti pie manis! Ieskandini saulgriežus virs Vecrīgas jumtiem, kad vēl, ja ne tagad? Gaidām Tevi 21.jūnijā jau 19.00! | Skatīt vairāk
Latvija
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.06.2024 - 22.06.2024 Apmeklē zāļu dienas tirdziņus Bauskā! Bauskas TIC
Gatavojies Līgo svētiem apmeklē zāļu dienas tirdziņus! | Skatīt vairāk
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18276381sec.