Unikālākās vietas pasaulē

Sīlenda: mikronācija Ziemeļjūras ūdeņos

Sīlenda ir mikronācija, kas atrodas 10 km no Suffolkas krasta Anglijā. Sīlendu apdzīvo īra Roja Beitsa ģimene un viņa līdzstrādnieki. Iedzīvotāju skaits reti kad pārsniedz piecus cilvēkus un tās apdzīvojamā teritorija ir 550 m2.

Lai gan Sīlendas prasību pēc suverenitātes un juridiskas atzīšanas nav atdzinusi neviena valsts, tā iespējams ir pasaules vispopulārākā mikronācija un dažreiz to citi piemin debatēs, kā interesantu piemēru par to kā dažādu starptautisko likumu principi tiek piemēroti teritoriālās diskusijās.

 

Ervingsā – iedzīvotāju skaits - 1

Ervingsa atrodas Kūsas apgabalā Ņūhempšīrā. Ņūhempšīrā apgabali, kādas teritorijas, ciemati (kuri atšķirās no pilsētām) pastāv atsevišķi un tie nepieder nevienai pilsētai un tiem ir sava pašvaldība (,ja ir, jo daudzi no tiem vispār ir neapdzīvoti).

Saskaņā ar 2000. gada tautas skaitīšanu Ervingsā ir viens iedzīvotājs. Daži ir izteikuši viedokli, ka tautas skaitīšanas statistika Ervingsā varētu būt datorkļūda.

 

Modžaves vientuļā telefonbūda

Modžaves telefonbūda bija vientuļa telefona būda Madžovas nacionālajā rezervātā, kura piesaistīja sabiedrības uzmanību 1997. gadā, pateicoties, tās neparastajam novietojumam. Telefonbūda atrodas 15 jūdžu attālumā no tuvākā lielceļa un kilometrus tālu no kādām ēkām.

 

Interesenti zvanīja uz būdiņu, mēģinot dabūt atbildi, un daži arī aizbrauca uz turieni, lai atbildētu, bieži vien atpūšoties turpat blakus ar teltīm. Šis stāsts iedvesmoja uzņemt filmu Modževas telefonbūda, kuru varēs noskatīties 2006. gadā.

 

Pasaules mazākais parks: 0.3 m2

Millendas Parks Portlendā, Oregonas štatā ir mazākais parks pasaulē, saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatu. "Parks" ir 610 mm liels aplis, kurā 1948. gadā bija domāts novietot gaismas stabu.

Mazais aplis piedzīvojis daudzas neparastas lietas gadu desmitu laikā, ieskaitot peldbaseinu tauriņiem ( ar tramplīna dēli) un miniatūras panorāmas ratu.

 

Uzkāp pasaules stāvākajā ielā

Boldvinas iela - klusa piepilsētas iela Jaunzēlandes dienvidos, Dunedinas pilsētā, tiek uzskatīta par pasaules stāvāko ielu.

Maksimālais slīpums Boldvinas ielā ir apmēram 1:2.86 (20° jeb 38%) – tas ir, uz katriem 2.86 metriem dodoties uz priekšu, augstums palielinās par 1 metru.

 

Laipni aicināti Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochā

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ir ciemats kādā Velsas salā. Tas ir labi zināms, kā garākais, oficiāli atzītais vietas nosaukums Lielbritānijā un viens no garākajiem nosaukumiem pasaulē.

Ciemata garais nosaukums tika izgudrots 1860. gadā par godu garākajam dzelzceļa stacijas nosaukumam Lielbritānijā, un to nevar uzskatīt par autentisku vārdu velsiešu valodā. Angliskais tulkojums šim nosaukumam būtu “Sv. Marijas baznīca Baltā rieksta ielejā, pie straujā atvara un sarkanās alas Sv. Tisīlija baznīcā".

 

Uzkāp zaķa kalnā

Colletto Fava ir 1,500 m augsts kalns Pīdmontas reģionā Itālijas ziemeļos. 2005. gadā, masīvais rozā piebāztais zaķis tika uzlikts kalna galā.

Vīnes mākslinieku grupa Gelatin (Želatīns), kas uzstādīja šo zaķi, ne tikai sagaidīja, ka cilvēki baudīs šo mākslas darbu, bet arī kā kalnā kāpēji varēs uz tā atpūsties.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.96521592sec.