Dornštetes baso kāju parkā atpūtnieki nebaidās no grants un kurkuļiem

 

 

Mērojot 2,5 km garo šķēršļu joslu Baso kāju parkā Dornštetē –Hallvangenā, kas atrodas Švarcvaldē, piedzīvojumu meklētājiem iespējams izbaudīt neikdienišķu tikšanos ar dabu. Pirmkārt to izjūt kājas, kas jau no bērnības nav izbaudījušas zāles stiebru pieskārienus vai dubļus.


Vairums parka apmeklētāju uztver pastaigu ar basām kājām kā pašu par sevi saprotamu. Pat Sauda Arābijas princis kopā ar savu galmu, kā arī firmu darbinieki, banku ierēdņi vai dažādu kanceleju darbinieki, lai pārvarētu sociālās blokādes un saliedētu kolektīvu, ir gatavas noaut apavus un doties pārgājienā. Ja blakus, sānu pie sāna soļo gan uzņēmuma vadītājs, gan padotie, tad jau pēc pirmajiem metriem zūd saspringums, un vēlākais, kopēji mazgājot kājas, var dzirdēt kā visa grupa smejas. Takas noslēgumā atrodas ūdenskrāni un birstes, lai noberztu no pēdām pastaigas laikā uzkrātos netīrumus.

 

Parks, savas pastāvēšanas laikā, ir ieguvis arī vairākus patstāvīgus apmeklētājus, kuri savā starpā ir iepazinušies un apmainās padomiem, kur ceļā varētu būt nomesta stikla lauska vai arī kāds suns atstājis aiz sevis „dāvanu“ baso kāju īpašniekiem.

 

Dornštetes apmeklētāju lielāko daļu sastāda ģimenes ar bērniem. Siltās dienās simtiem bērnu draiskojas pa dubļiem un zāli, bet viņu vecāki piesardzīgi pieradina pēdas pie grants un meža augsnes. Taka ved cauri ielejai ar strautiņu un pļavām, beidzoties mežā. Daži takas posmi ir izklāti ar akmens flīzēm, lai pēdas varētu izbaudīt pamatnes starpību. Iespējams, ka daudziem tas liksies absurdi, ka cilvēki brauc tūkstošiem kilometru, lai paskraidītu basām kājām, ko viņi varētu darīt arī savā durvju priekšā, tomēr katra aktivitāte, ko cilvēki veic savas veselības labā, ir tikai apsveicama.

 

Kādēļ gan pastaiga ar basām kājām ir ieteicama? Alternatīvās medicīnas pārstāvji uzskata, ka pastaiga ar basām kājām ir ļoti veselīga, tas uzlabo asinsriti un nostiprina imūnsistēmu, kā arī palīdz līdzsvarot psihi, jo ņemot vērā pozitīvo iespaidu uz ķermeni un garu, pastaiga ar basām kājām palīdz atbrīvoties no stresa un sasprindzinājuma. Tie cilvēki, kuri ilgstoši nodarbojas ar pastaigu basām kājām, necieš ne no ceļgalu, ne muguras, ne krustu sāpēm.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1961081sec.