Tehnika ceļojumā - ko ņemt un kā izvēlēties?

Tehnikai jau sen ir zudis praktiskais raksturs. Tagad ar visdažādāko ierīču palīdzību cilvēki izklaidējas, mācās, kontaktējas viens ar otru un vienkārši pavada laiku. Cilvēce ir pieradusi pie dažāda veida mehānismiem ar vadiem un baterijām, ka daudzi vairs nevar iedomāties kā doties ceļojumā bez mobilā telefona, pleijera, fotoaparāta un videokameras.

Izklaidējošā tehnika

CD atskaņotāji atšķiras no citiem digitālajiem mūzikas atskaņotājiem ar labu skaņas kvalitāti, tāpēc ka ieraksts tiek atskaņots tā sākotnējā veidā. Taču, ja ņemat šādu pleijeri ceļojumā, tad nāksies rēķināties ar lielu kompaktdisku „čupu“. Diski regulāri ir jāmaina, ko ir neērti darīt ejot vai atrodoties transporta līdzeklī. Pie tam, atrodoties ceļā, disku ir viegli saskrāpēt vai salauzt. Paši par sevi CD pleijeri ir diezgan ērti un akumulators tajos “dzīvo” ilgi, bet disku mainīšana padara tos par grūti lietojamiem ceļojuma laikā.  

CDR atskaņotāji no ārpuses ir līdzīgi CD, bet to priekšrocība ir iespēja klausīties ne tikai licenzētos albūmus, bet arī mp3 failus. Protams, kompaktdiska apjoms ir ierobežots, bet 700MB lielā atmiņā ir iespējams izvietot ~ 200 dziesmas. Lai nomainītu repertuāru ir jāmaina disks, bet tas ir izdarāms daudz retāk, nekā CD atskaņotāja gadījumā.

Fleš-pleijeri – pēdējais mūzikas tehnikas izgudrojums. Viņu galvenais knifs ir atskaņotājā iebūvēta karte, kurā ir iespējamas ierakstīt audiofailus ne tikai mp3 formātā. Atkarībā no cenas, fleš-pleijeriem ir dažāda kapacitāte (ietilpība) – līdz 1 GB un bateriju izturība. Fleš-kartes ir gan iebūvētās, gan maināmās. Atskaņotājs ir mazu izmēru un ļoti viegls, bet failus ir ļoti viegli gan ierakstīt, gan izdzēst no fleš-kartes. 

Kas ir portatīvais DVD pleijeris (atskaņotājs) ir saprotams no nosaukuma. Galvenais paņemt līdzi ceļojumā pietiekošu disku skaitu ar videofilmām. Lielākais trūkums – mazs displeja izmērs, kurš vairāk ir piemērots vienam cilvēkam, bet divatā vai trijatā skatīties kino būs neērti. Jaunākos DVD pleijerus ir iespējams pieslēgt pie televizora un skatīties uz lielā ekrāna.

Portatīviem video atskaņotājiem ir plašākas iespējas, kuri ne tikai rāda filmas no video diskiem, bet arī reproducē video failus, kuri iepriekš ir ierakstīti cietajā diskā. Šādas ierīces parasti ir daudz smagākas, nekā atskaņotāji bez cietajiem diskiem, bet iespējamo video failu dažādība palielinās.

Elektroniskā grāmata ir neliela ierīce, kas ir līdzīga “kabatas” datoram, kuras displejs ir piemērots komfortablai lasīšanai no ekrāna. E-grāmatas atmiņā ieraksta teksta attiecīgā formāta failus un, tad šīs grāmatas lasa kā parastās “papīra” grāmatas, tikai lapaspuses šķirsta nevis ar roku, bet ar podziņu palīdzību. Lielākais pluss ir tāds, ka vienā “grāmatā” var ierakstīt daudz tekstu, bet pēc tam izdzēst un ierakstīt jaunos. Principā grāmata ir ērti lietojama, ja acis pierod pie “ekrāna” tekstiem.  

Interaktīvā tehnika

Bez mobilā telefona tagad neiztikt! Uzkāpt uz Eifeļa torni un piezvanīt mammai – svēta lieta! Noteikti gribēsies arī aizsūtīt pāris desmit īsziņas draugiem. Lai tas būtu iespējams, atpūtas vietā nopērciet vietējā provaidera SIM-karti – tas ir lētāk, nekā izmantot ārzemēs Latvijas numuru.

Klēpjdators – ideāls risinājums tiem, kas nevar iedomāties savu dzīvi bez datora arī atpūtas laikā. Taču visur ir jāmeklē kompromiss. Portatīvais dators ir mazāks un vieglāks nekā personālais dators, bet tik un tā ir liels un smags. Paņemot klēpjdatoru ceļojumā Jūs vienmēr varat sekot līdzi savam biznesam. Multimēdiju izklaides iespējas arī ir ļoti plašas. Cietā diskā var novietot lielu muzikālo failu un filmu skaitu, kas neļaus Jums skumt ceļā. Vienīgā problēma – akumulators, tāpēc pirms ceļojuma noteikti iegādājieties “izturīgu bateriju”.

Kabatas personāldatori arī ir piemēroti ceļojumiem – var gan klausīties mūziku, gan spēlēt spēles, gan e-pastus sūtīt. Bez tam šo datoru var izmantot arī kā mobilo telefonu.

Arhivējošā tehnika 

Mūsdienās nevar iedomāties ceļojumu bez fotoaparāta. Atgriežoties mājās vienmēr gribās draugiem, radiem un paziņām parādīt visu, ko esi redzējis un kur esi bijis. Neskatoties uz to, ka progress nestāv uz vietas, digitālie fotoaparāti pagaidām nav pilnīgi izkonkurējuši “filmiņu” fotoaparātus. Ja salīdzina abus fotoaparātus pēc cenām, tad, protams, digitālie ir daudz dārgāki, tāpēc Jums pašiem ir jāizvēlas ko varat atļauties.

Ceļojumā daudz ērtāk ir izmantot digitālo fotoaparātu, kurā ir iespējams ievietot dažāda lieluma atmiņas kartes. Fotogrāfijas var uzreiz apskatīties un izdzēst neizdevušos kadrus. Atgriežoties mājās visus kadrus var dažu minūšu laikā pārrakstīt datorā un izvēlēties labākos, no kurām pēc tam var izdrukāt fotogrāfijas. Maksa par vienas digitālās fotogrāfijas izvdrukāšanu neatšķiras vai tikai par dažiem santīmiem atšķiras no “filmiņu” fotogrāfijām. Ja atmiņas karte ir pilna, bet Jūs vēl esat ceļojumā un vēlaties fotografēt, ir jādodas uz interneta kafejnīcu, kur fotogrāfijas Jums ierakstīs kompaktdiskā un karte atkal būs brīva!

Pirms dažiem gadiem parādījās digitālās videokameras ar MDV kasetēm. Pirmkārt šīs videokameras ir daudz kvalitatīvākās un attēlojums ir digitālā formātā. Tas ir ērti, ja ierakstu grib apstrādāt uz datora vai izgriezt kādu kadru. Ieraksts ir ierakstīts filmā un tam ir standarta formāts, kas ļauj ierakstu paskatīties, izmantojot mājas videomagnetafonu. 

Ceram, ka šī informācija Jums palīdzēs izdarīt pareizo izvēli!!!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 01.07.2024 Vasaras atlaides auto nomai Europcar
Rezervē no 27. jūnija līdz 1. jūlijam un baudi vasaras brīvdienas ar līdz pat 20% atlaidi automašīnu nomas rezervācijām līdz septembrim. | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13660097sec.