Sīkumi, ko der zināt ceļotājiem Francijā [1]

Francija ir Eiropas valsts, tāpēc skaidrs, ka pieklājības likumi tur ir puslīdz līdzīgi, tomēr ir dažas nianses, ko der zināt, lai atpūta Francijā būtu vienkāršāka.

- Atpūšoties Francijā, der ievērot, ka laikā no divpadsmitiem līdz aptuveni pustrijiem pēcpusdienā ceļu satiksme uz autoceļiem un departamentu maģistrālēm ir mazāk aktīva - šajā laikā visā Francijā tiek pusdienots. Dodoties pārbraucienā, šāda informācija var noderēt. Arī uz lielajām autostrādēm satiksme šajā laikā var būt mazāk intensīva, tomēr restorāni un citas ēdināšanas iestādes ceļu malās šajā laikā būs pilnas kā piebāztas.

- Ieejot restorānā, jāpagaida, kamēr viesmīlis ierādīs vietu pie kāda galda, nevis pašam jāmeklē galdiņš. Protams, ja ierādītais galdiņš nepatīk, pastāv iespēja lūgt ierādīt citu vietu.

- Rezervējot galdiņu restorānā, jāierodas laicīgi, jo pēc desmit minūšu kavēšanās rezervētās vietas tiek ierādītas citiem.

- Apkalpojošo personālu uzrunā ar monsieur vai madame. Pievērst tā uzmanību pieņemts ar diskrētām zīmēm, skaļa saukšana netiek atbalstīta.

- Tabu ir arī kosmētikas atjaunošana vai ķemmēšanās sabiedriskā vietā. Nepieklājīgi ir sarunas laikā turēt rokas kabatās.

- Nav ieteicams gaidīt, ka vietējie iedzīvotāji runās svešvalodās, tāpēc pirms ceļojuma der iegaumēt dažas pavisam vienkāršas frāzes.

- Ceļazīmes, īpaši par automašīnas novietošanu ir jāuztver nopietni, kā arī automašīnā redzamā vietā nevajag atstāt vērtīgas mantas, jo auto uzlaušana ir plaši izplatīta.

- Zināms, ka francūžiem patīk bučoties. Pareizā secība ir no sākuma uz kreisā, tad uz labā, tad atkal uz kreisā vaiga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 spotty 05/26/2010 10:36 Nu par buchoshanos, dikti atkarîgs no regjiona, Ziemelmjos ir pienjemts divas buchas, pie Parîzes chetras, citur trîs, ej nu saproti :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Riga Islande Hotel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18545008sec.