Kur iepirkties vitālajā un viltīgajā Honkongā

Pat tad, ja ienīsti iepirkšanos, iepirkšanās metropolē Honkongā noteikti spēsi atrast vismaz kaut vienu dārgumu, kuru noteikti vēlēsies iegādāties. Protams, vajag prast izvairīties no zināmām tūristu lamatām un to, kā to izdarīt, var pateikt jebkurš gudrs ķīniešu pārdevējs - vispirms salīdzini cenas vismaz trijās atšķirīgās vietās un tikai tad atstāj skaidru naudu.

Hollywood Road ir pilns ar augstās mākslas galerijām un senlietu veikaliņiem, kur pārdod kokā grebtas mēbeles no Ķīnas, apgleznotus aizslietņus, paklājus un Tibetas mandalas. Pirms samaksā, pajautā, lai parāda sertifikātu, kas apliecina preces autentiskumu, lai garantētu godīgu darījumu. Kaķu ielas tirgus (The Cat Street Market), kas atrodas dažus soļus lejup pa Holivudas ceļa nogāzi, ir pārpildīts ar zobgalīgiem maoistu suvenīriem, dažādiem nieciņiem, nefrīta rotaslietām un viltotām senlietām.

Honkongas tirgi ir kā bagātību lāde tiem, kas meklē izdevīgus pirkumus.

Nefrīta tirgus (The Jade Market), kas atrodas Yau Ma Tei (Kansu un Battery ielā), ir perfekta vieta, kur kaulēties par talismaniem, kas nodrošina ilgu dzīvi un labu likteni. Tas darbojas katru dienu no 10 rītā līdz 15:30 pusdienā. Šeit nav uzstādīti precīzi kaulēšanās noteikumi, kaut gan spēles noteikumi Honkongā atšķiras no citām vietām, kur aktuāla kaulēšanās par preces cenu, piemēram, cietzemes Ķīnā un Bangkokā. Ja cenas ir skaidri norādītas un tās ir acīmredzami zemas (piemēram, HK$ 100 par četriem T-krekliem), tad iespējas pārdevēju pielauzt pazemināt cenu ir stipri mazas. Tos, kuri ir ar kalkulatoriem rokās, pierunāt jau ir daudz vieglāk. Atšķirībā no cietzemes Ķīnas, kur pārdevēji nereti paliek dusmīgi, ja izlemj tomēr neiegādāties preci, par ko iepriekš izrādīta interese, Honkongā uzskata, ka ir tas ir normāli - pajautāt preces cenu, bet to neiegādāties. Tāpēc vispirms apskaties tā paša produkta cenu citās tirdzniecības vietās un tad izvēlies to, kurš piedāvā vislabāko cenu. Ja tu neatbalsti kaulēšanos, bet vēlies iegādāties dažas Ķīnai raksturīgās lietas kā, piemēram, raksturīgo zīda kleitu (cheongsam), zīda rokassomiņas un nefrīta piekariņus, dodies uz vienu no Ķīnas produktu universālveikaliem pilsētas tuvumā (Yue Hwa), kur bieži ir izpārdošanas un visas cenas ir skaidri norādītas.

Starp pilsētas labākajiem tirgiem ir arī dāmu tirgus (Ladies’ Market), kurš atrodas uz Tung Choi ielas, Mongkokā (Mong Kok), kur vienmēr ir izpārdošana lētām drēbēm, kurpēm un arī tehnikai. Tur tu atradīsi T-kreklus, jakas, džinsus un pat apakšveļu, kā arī milzumu lētu ceļasomu, lai nogādātu mājās sagādātos labumus. Tikai paturi prātā, ka visbiežāk tev neļaus uzlaikot drēbes un izmēri šeit ir daudz mazāki kā Eiropā un Savienotajās Valstīs piedāvātie. Un visbiežāk apģērbi ir zemas kvalitātes. Kaimiņos atrodas sastrēgumiem bagātais Nathan Road, saukts arī par „Zelta jūdzi” (Golden Mile), no kurienes burvīgs skats paveras uz ostu un kultūras pieminekļiem.

Tempļa ielas nakts tirgū (The Temple Street Night Market), kurš atrodas Yau Ma Tei, var nopirkt pilnīgi visu, sākot ar kompaktdiskiem un beidzot ar apģērbiem, pulksteņiem un daudz ko citu, tajā pat laikā iegādājoties uzkodas no daudzajiem ēdienu pārdevējiem. Šis ir viens no dzīvīgākajiem nakts tirgiem un vieta, kur iegādāties lētu apģērbu, brīvdabas ielas kioskiņos ēdienu, dzīvas jūras veltes, pulksteņus, pirātiskos kompaktdiskus, neīstas firmas etiķetes, apavus, konditorejas izstrādājumus un citas ikdienas nepieciešamās preces. Jebkuras tirgus cenas tiek uzskatītas par diskutablām un šī noteikti ir vieta, kur vienoties par izdevīgiem darījumiem. Tāpat šeit var atrast likteņa paredzētājus jeb zīlniekus un dažādu zālīšu pazinējus. Yau Mai Tei ielas beigās, tilta apakšdaļā, reizēm uzstājas arī kāda brīvdabas Cantonese opera. Tirgus oficiāli tiek atvērts 16.00 pēcpusdienā, bet vairākums ielu tirgotāji iekārtojas vidēji ap 18.00 pēcpusdienā un atstāj tirgu līdz pusnaktij.

Cenas ir augstākas Stenlija tirgū (Stanley Market). Suvenīru, piemēram, linu audeklu, pierakstu grāmatiņu, rokassomiņu un dažādu nieku, tur ir ļoti daudz, bet jāmeklē te ir kas cits - oriģināli vai atdarināti mākslas darbiem, ķīniešu greznumlietiņas un drēbes. Atkāpjoties no Honkongas iepirkšanās drūzmas, Stanley tirgus ir īstais veikals suvenīru meklētājiem. Tur tu atradīsi ar Ķīnas motīviem apdrukātas somas un makus, kas redzamas starp ķīniešu kaligrāfiju un gleznojumiem rotātos pārdevēju kioskos, kuros ir lērums bāru, kur var nobaudīt pēcpusdienas alu iepirkšanās tūres pauzē. Dažus stendus noteikti var izlaist, bet, meklējot kārtīgi, noteikti varēsi atrast antīkas lietas (vai vismaz labi izstrādātas reprodukcijas) un labi daudz ķīniešu izšuvumu – kā arī atceries par kaulēšanos. Ejot uz Stanley market no rīta vai vēlā pēcpusdienā, pirms vakariņām var izdoties izvairīties no tūristu plūdiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 08.07.2024 Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Grand Palace Hotel
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45777106sec.