Dabas tūres: Gidam lietus laikā jābūt attapīgam

Laika apstākļi ir mānīgi, bieži tos nav iespējams paredzēt. Māte daba var izspēlēt dažādus stiķus. Tie var ietekmēt plānoto braucienu ekskursijā, taču tas noteikti nav šķērslis, lai paliktu mājās. Aar pieredzi cīņā ar lietu ekskursiju laikā dalās Ilze Vilšķērste, ceļojuma aģentūras Dabas tūres vadītāja.

"Ja ceļojums ir sācies un nokrišņi sākas neparedzēti , tikai tāpēc ekskursijas neatceļ," stāsta Ilze Vilšķērste. Tas liecina par divām lietām. Pirmkārt, vienmēr ir jāpārbauda, kādus laikapstākļus  prognozē , otrkārt - vienmēr ir pienācīgi jāsaģērbjas un jāņem līdzi rezerve, ko pēc tam varēs pārģērbt. Ceļojuma aģentūras Dabas tūres vadītāja skaidro, ka par iespējamiem nokrišņiem, kas varētu traucēt atpūtu, vienmēr brīdina laicīgi.

Piemēroti saģērbties vajag jebkurā gadījumā. Ja ir lietains laiks, tad noteikti ir jāparūpējas par ūdens un vēja necaurlaidīgiem apaviem, līdzi jāņem otrs pāris apavu, kā arī silts apģērbs. "Ja sākas lietus gāzes, vienmēr ir jābūt plānam B," tā apgalvo Ilze Vilšķērste. Taču šādas situācijas ceļojumu aģentūra Dabas tūres par laimi nav piedzīvojusi. Ilze pieļauj šādu iespēju, taču tādos gadījumos gidam jābūt attapīgam un ir jāzina, ko piedāvāt vietā.

Ceļojuma aģentūras Dabas tūres vadītāja atzīst, ka slikts laiks nedaudz ietekmē ekskursantu garastāvokli, taču tas neizbojā atpūtu. "Iekšējs neapmierinājums ir, bet tas parasti ātri pāriet,” nobeidz Ilze.


Vairāk par Dabas tūres piedāvājumiem interneta vietnē www.dabastures.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81656003sec.