5 padomi sievietēm, kā justies droši, ceļojot vienatnē

Došanos solo ceļojumā, pat neņemot vērā tūrista dzimumu, vienmēr pavada zināms skaits dažādu risku, taču nav noslēpums, ka sievietēm, kuras izvēlas ceļot vienatnē, jābūt īpaši piesardzīgām.

Pirmkārt, daiļā dzimuma pārstāves biežāk kļūst par kabatzagļu upuriem, bet otrkārt – mūsdienu sabiedrībā tomēr pastāv dažādas kulturālās atšķirības. Proti, kamēr lielākajā daļā Rietumu pasaules sievietes arvien retāk saskaras ar dzimuma nevienlīdzību, atsevišķās zemēs vientuļas ceļotājas var tikt uzskatītas pat par "netikumīgām", tādējādi viņām var izdoties piesaistīt negatīvu uzmanību no vīriešu puses.

1. Sāciet ar mazumiņu. Ja iepriekš neesat ceļojusi vienatnē, pirmie soļi jāsper tādās zemēs, kur ikdienas gaitās ierasts redzēt sievietes bez pavadoņiem. Tā var būt, piemēram, Austrālija vai liela daļa Eiropas valstu – kā zināms, šeit sieviešu neatkarība uzskatāma par absolūtu normu.

2. Ģērbieties atturīgi. Protams, tas nenozīmē, ka kārotais galamērķis jāiekaro ar parandžu mugurā, taču noteikti izvairieties no apģērba, kas var piesaistīt lieku uzmanību. Vienmēr jāpārliecinās arī, ka apģērbs atbilst attiecīgajā sabiedrībā vispārpieņemtajām normām – ja plecu zonai jābūt nosegtai, par to noteikti jāparūpējas.

3. Nestāstiet citiem, ka ceļojat vienatnē. Ja jūtaties nedroši, sarunās ar svešiniekiem neizpaudiet, ka ceļojat vienatnē. Tā vietā izliecieties, ka grasāties tikties ar draugiem vai, vēl labāk, ar dzīvesbiedru. Viltus laulību gredzena valkāšana var izrādīties perfekts paņēmiens, kā "atbaidīt" nevēlamus pielūdzējus.

4. Izvairieties no pastaigām naktīs. Nav grūti apjaust, ka vientuļa sieviete nakts melnumā var kļūt par viegli pieejamu upuri nevēlamu svešinieku nodomiem. Ja tomēr vēlaties doties pastaigā nakts laikā, turieties biezi apdzīvotu rajonu tuvumā un neaizmirstiet ierobežot izdzerto kokteiļu skaitu bāros un klubos. Svarīgi jau iepriekš izstrādāt plānu, kā visdrošāk nokļūt atpakaļ viesnīcā.

5. Izmantojiet sabiedrisko transportu. Pārvietošanās taksometrā neapšaubāmi ir ļoti ērta, taču atrašanās automašīnā kopā ar svešinieku nes vairākus riskus – tūristes var tikt apzagtas vai, vēl ļaunāk, kļūt par maniaku upuriem. Brauciens pārpildītā autobusā vai metro var izrādīties nekomfortablāks, taču šāda pārvietošanās uzskatāma par drošāku. Protams, šajā gadījumā nav iespējams runāt vispārināti – ne visas sabiedriskā transporta pieturvietas atrodas drošos rajonos, turklāt ne visi taksometru šoferi būs viltnieki, tādēļ pirms atsevišķu lēmumu pieņemšanas der ieklausīties savā sirdsbalsī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13952017sec.