Piecas lietas, ko tūristiem noteikti nevajadzētu darīt Āfrikas safari [1]

Leknās ainavas, eksotiski savvaļas dzīvnieki un ekvatoriālā tveice – tieši tāda ir Āfrikas safari ekskursiju garša. Tas ir viens no daudzu ceļotāju sapņiem, kura īstenošana ne vien iepazīstinās jūs ar dabas likumiem mežonīgajā apvidū, bet arī sniegs neatkārtojamu un, iespējams, dzīvi mainošu pieredzi.

Tomēr arī tūristiem safari jāievēro savi likumi. Lūk, neliels ieskats safari apmeklētāju visbiežāk pieļautajās kļūdās, lai jūs varētu gūt maksimālu baudījumu no piedzīvojumiem Āfrikas savvaļā.

Neaizgulieties

Pastāv iespēja, ka jūs nevēlēsieties, lai ikkatrs jūsu ilgi gaidītā atvaļinājuma rīts sākas ar cēlienu pulksten sešos. Tomēr, dodoties uz safari, jāņem vērā, ka vislielākā savvaļas dzīvnieku aktivitāte vērojama tieši agrajās rīta stundās ap saulrietu, turpretī pusdienlaika tveice vairumā gadījumu saistīta ar pasīvām diendusām dzīvnieku vidū. Tas nozīmē, ka jums nāksies celties pat vēl pirms saulrieta, lai safari baudītu visā tā pilnībā. Jāatzīst, ka arī mežonīgo Āfrikas ainavu burvība vislabāk skatāma rīta agrumā, un jūs to noteikti nevēlaties nokavēt.

Nepaļaujieties uz "ziepju trauku"

Viena no safari ekskursiju priekšrocībām ir iespēja nokļūt savvaļas dzīvnieku tiešā tuvumā. Tomēr lielākajā daļā gadījumu tas nenozīmē, ka zvēri atradīsies tieši jūsu degungalā, tādēļ digitālo kompaktkameru iespējas, visticamāk, sarežģīs zvēru iemūžināšanu.

Kā atzīst pieredzējušais savvaļas fotogrāfs Endijs Bigss, ideālajā gadījumā safari līdzi būtu jāņem fotoaparāts ar kādu teleskopisko objektīvu. Viņš arī iesaka fototehniku nomāt, lai iegūtu maksimāli augstas kvalitātes ekipējumu.

Nekoncentrējieties uz "lielo piecinieku"

Dodoties safari ekskursijā, bieži dzirdēsiet par "lielo piecinieku" – Āfrikas ziloni, lauvu, leopardu, bizoni un degunradzi. Daudzi ceļotāji šo sarakstu izmanto, lai raksturotu pieredzētās safari tūres kvalitāti, tomēr nevajadzētu krist šajā slazdā. Safari gidi parasti ir ļoti pieredzējuši savvaļas dzīvnieku izsekošanā, tomēr jāsaprot, ka šeit runa ir par dabu. Tā nebūt nav teātra izrāde, un dzīvnieki neparādīsies pēc jūsu mājiena. Pastāv liela iespēja, ka redzēsiet vairāk nekā vienu "lielā piecinieka" pārstāvi, tomēr esiet gatavi jūsmot arī par citu sugu dzīvniekiem. Āfrikas savvaļā itin viegli var sastapt gnu antilopi, zebru, žirafi, impalu un nīlzirgu.

Nekāpiet ārā no auto

Varētu šķist, ka ekskursija (turklāt – ne no lētākajām) džipā savā ziņā ir garlaicīga – kādēļ gan neizkāpt no tā un nespert dažus soļus pretī antilopju ganībām? Taču nav nekāds noslēpums, ka Āfrikas savvaļa ir ļoti bīstama vide cilvēkam, lai gan daudzi ļaudis šo faktu, šķiet, piemirst vai nevēlas atzīt. Taisnība, ka daudzi safari vērojamie dzīvnieki izturas šķietami netraucēti ekskursantu klātbūtnē, tomēr tie komfortabli jūtas džipa, nevis apkārt klejojošu cilvēku klātbūtnē.

Neaizmirstiet jautāt

Dodoties safari ekskursijā, jums jāgatavojas ne vien pavisam nepieredzētu un svešu iespaidu gūšanai, bet arī zināšanu papildināšanai. Savvaļas gidu stāsti nav salīdzināmi ar nevienu no "National Geographic" pārraidēm – viņi reāllaikā palīdzēs iztulkot nereti spontāno un neizprotamo dzīvnieku izturēšanos un skaidrot to tā, ka jūs, iespējams, gūsiet vienreizēju, vispārējo uztveri mainošu pieredzi. Vizīti Āfrikas savvaļā vislabāk pielīdzināt jūsu personīgajai dokumentālajai TV pārraidei, kurā stāstītājs ir jūsu gids.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Alise 11/19/2013 21:50 "[..] vislielākā savvaļas dzīvnieku aktivitāte vērojama tieši agrajās rīta stundās ap saulrietu [..]." un "[..] jums nāksies celties pat vēl pirms saulrieta [..]."

Pamatīgi apjuku - vai te runa tiešām ir par saulRIETU vai saulLĒKTU?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76816201sec.