Ceļojiet veselīgi

Lai ceļojumu nesabojātu problēmas ar veselību, stress un nevajadzīgs satraukums, ir vairāki priekšlikumi, lai no tā visa izvairītos.

Pirms brauciena

Ir svarīgi pirms brauciena tam sagatavoties iepriekš:

- aizejiet pie ārsta vismaz 6 – 10 nedēļas pirms brauciena, lai pārbaudītu imūnsistēmu. Ja ceļojums būs ilgāks par mēnesi, tad griezieties pie ārsta vēl agrāk. Ņemiet vērā ārsta ieteikumus.
- pārbaudiet savu pirmās palīdzības komplektu, vai tajā ir viss nepieciešamais – ieskaitot informāciju par esošajiem medikamentiem tajā.
- izlasiet informāciju par izvēlēto ceļojuma reģionu – par kultūru, likumiem un noteikumiem.
- iegādājieties medicīnisko apdrošināšanas polisi (ceļojuma laikā to vienmēr nēsājiet sev līdzi, neatstājiet viesnīcā). Ja pret kādiem medikamentiem esat alerģisks, nēsājiet līdzi arī uzrakstītu informāciju par tiem.

Bailes no lidošanas

Bailes no lidošanas ir pazīstama psiholoģiska problēma daudziem ceļotājiem; tiek lēsts, ka aptuveni 10 – 40 % ceļotājiem piemīt kāda no fobijām. Tās var radīt vairāki faktori un pirms palīdzības sniegšanas, tie ir uzmanīgi jāpārbauda. Bailes no lidošanas ceļotājam var radīt stresu visa ceļojuma laikā.

Lai no šīm bailēm izvairītos, ir vairāki ieteikumi, piemēram, plānot ceļojumu laicīgi, domāt par lidojumu, pārliecināties, ka rezervējums ir pieņemts, ja ir kādas problēmas ar veselību, informējiet par to lidsabiedrību.

Ceļojumos izmantojot gaisa transportu, vienmēr rēķinieties ar lidmašīnu kavēšanos. Lai īsinātu gaidīšanas laiku, ņemiet līdzi kādu interesantu grāmatu vai papīru vēstuļu rakstīšanai. Ja satraucaties gaidot, tad ņemiet līdzi CD atskaņotāju ar nomierinošu mūziku.

Pieņemiet, ka ceļojuma bailes ir ikdienišķa parādība. Mēģiniet, izvairoties no šīm bailēm, atturēties no alkohola vai narkotiku lietošanas. Alkohols no bailēm neatbrīvo, bet vienmēr tās tikai saasina.

Ja ar lidmašīnu Jums ir paredzēts tāls lidojums, tad izvairieties no lidojumiem ar pārsēšanos. Ir vērts iztērēt nedaudz vairāk naudas, lai samazinātu iespējamo satraukumu no iespējamajiem kavējumiem.

Stress no gaidīšanas

Ir svarīgi zināt, kā izturēties ilgas lidojuma kavēšanās gadījumā, kā nesākt satraukties un pārdzīvot.

Svarīgi ir neļaut šim apstāklim sabojāt ceļojumu! Satraukšanās tāpat šo gaidīšanu neatvieglos. Lai izvairītos no satraukuma, izdomājiet, ko Jūs uzgaidāmajā zālē varētu padarīt – palasīt grāmatu un tamlīdzīgi.

Visvairāk gaidot satraucas cilvēki, kas ir ar bērniem. Viņiem būtu ieteicams nēsāt līdzi lietas, ar kurām bērnus izklaidēt vai izmantot lidostu telpas bērniem.

Stress ceļojuma laikā

Ceļojums ar sabiedrisko transportu daļai cilvēku rada satraukumu. Lai no tā izvairītos:

- ierodieties pieturā laicīgi, jo daudzkārt satraukumu var radīt ierašanās pēdējā brīdi!
- pirms izejiet no mājas, pārbaudiet, ka esat paņēmis līdzi visus ceļojumam nepieciešamos dokumentus, vai tiem nav beigušies termiņi;
- ņemiet vērā visus drošības ieteikumus ceļojuma laikā;
- ņemiet līdzi pirmajai medicīnai nepieciešamos medikamentus.

Slikta dūša lidojumu laikā

Mūsu ķermeņi ir pieraduši pie noteikta ikdienas ritma, kas iekļauj gulēšanu nakts laikā, aktivitātes un nomodu dienas laikā. Kad ceļojums šķērso vairākas laika zonas, ikdienas ritms tiek izjaukts. Dažkārt šīs izmaiņas izraisa sliktu dūšu.

Lai izvairītos no sliktas dūšas lidojumu laikā, ir labi jāizguļas pirms lidojuma. Arī ceļojuma laikā vajadzētu atpūsties. Daži cilvēki iesaka jau iekāpjot lidmašīnā pagriezt pulksteņus jau atbilstošo galamērķa laikam. Tas palīdz cilvēkiem, kas regulāri lieto medikamentus.

Ierodoties galamērķī, mēģiniet pielāgoties vietējam laika ritmam tik ātri, cik tas ir iespējams.

Tiem, kam galamērķī ir paredzētas svarīgas tikšanās, būtu vērts par sliktu dūšu lidojuma laikā konsultēties ar ārstu par nestipru miega zāļu lietošanu.

Ēšana un dzeršana attīstības valstīs

Caureja ir samērā izplatīta problēma daudziem ceļotājiem jaunattīstības valstīs. Tas var gadīties ikvienam, bet ir nopietnāk, ja gadās vecākiem cilvēkiem vai bērniem. Tāpēc ir svarīgi padomāt par sekojošo:

- dzeriet tikai vārītu ūdeni vai restorānos lūdziet, lai pudeli atver Jūsu klātbūtnē;
- lietojiet vārītu ūdeni vai ūdeni no pudeles arī, piemēram, zobu tīrīšanai;
- pasūtiet ūdeni bez ledus, nepērciet saldējumu un augļus no ceļmalas tirgotājiem;
- izvairieties no nepasterizēta piena, vēžveidīgajiem ēdieniem, sieriem, silta ēdiena un tukšiem restorāniem;
- sot dušā vai peldoties, centieties nenorīt ūdeni;
Ja tomēr ir gadījies saslimt ar caureju – dzeriet daudz tīra šķidruma. Ja ir ēstgriba, tad var ēst banānus, kartupeļu čipsus, rīsus vai zupas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerts Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerti Rundāles pilī. | Skatīt vairāk
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 08.07.2024 Austeru vakars ar dzīvo mūziku plkst.18:00 Jurmala Golf Club & Hotel
Padari savu vasaru vēl krāšņāku 6. jūlijā būsi sirsnīgi gaidīts Jurmala Golf Club & Hotel nogaršot izsmalcinātas austeres un gardu vīnu dzīvās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 09.07.2024 Grila uzkodu meistarklase Liepājas reģiona TIB
Konceptpavārs Renārs Purmalis Hoijeres pagalmā aicina uz grila uzkodu meistarklasi 11. jūlijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15657902sec.