Zinātnieki ir atklājuši, ka spermidin bremzē šūnu novecošanu [6]

Viela, kas atrodas spermā, ne tikai kavē šūnu novecošanu, bet veicina to atjaunošanu. To tagad ir atklājuši divi Grācas universitātes zinātnieki Frank Madeo un Tobias Eisenberg. Austriešu zinātnieki profesionālajā žurnālā Nature Cell Biology (www.nature.com/ncb/ ) skaidro, ka spermas viela Spermidin veicina šūnu atjaunošanos, jo līdz šim brīdim bija vienkāršs uzskats par šīs vielas svarīgumu šūnu augšanas procesā. Zinātnieki savā projektā bija iesaistījuši un koordinējuši 29 zinātniekus 6 valstīs. Zinātnieki uzskata, ka atklājums ir ļoti nozīmīgs, jo tas būtiski palīdzēs cilvēka vecuma pētniecībā. Viela spermidin ir sastopama visā cilvēka ķermenī dažādos daudzumos, bet ar vecumu šis vielas daudzums samazinās. Pētījumi varētu sekmēt daudzu slimību ārstēšanu, piemēram, parkinsons . Jāatzīmē, ka spermidin kā dabiska viela ir sastopama ne tikai spermā, bet arī greipfrūtos, kviešu asnos un sojas pupiņās.

Redakcijas piebilde: daži no Travelnews.lv lasītājiem ir nobažījušies, ka esam publicējuši ''lētu'' rakstu publikas piesaistīšanai, taču pēc būtības tas ir nozīmīgs atklājums, kas nākotnē var būtiski ietekmēt spa nozares attīstību. Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv atvainojas visiem, kam šī ziņa likās nepieņema, lai gan to ir publicējuši visi galvenie Eiropas ziņu portāli, piemēram, vācu klasiskais ziņu portāls Spiegel.de  ar nosaukumu "Samenflüssigkeit soll Alterung bremsen'' (tulk. Spermas šķidrums bremzē novecošanu) - http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/0,1518,653348,00.html

Tūrisma profesionāļiem ir savs ziņu portāls - www.turismabizness.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 KVA 10/07/2009 11:44 Pa kādai zinātnes ziņai neko ļaunu nenodarīs, varbūt kādam stimulēs domāšanu jaunu piedāvājumu sagatavošanā, kaut vai greipfrūtu izmantošanā. Par vienu komentāru nav jāuztraucas. Jāuztraucas būtu tad, ja tūrisma ziņu nebūtu, bet tikai šāda salasīta informācija no citām tēmām. Šis ir daudz labāks potāls par TAVAs piedāvāto informāciju. Tur, pierakstoties, ziņas netiek sūtītas, Tāpēc šis par TAVAs piedāvājumiem var likt komercziņu sadaļā aiz atslēgas. Varbūt TAVAs funkcijas var atdot šim portālam? Es par!
P.S. Neesmu ne darbinieks, ne kādam personīgs draugs vai paziņa, ne reklāmdevējs.

2 ... 10/06/2009 17:50 nevajag visu uztvert tik sausmigi asi. ja zinja liekas mazsvariga, tad ta ir jaaizmirst un jadzivo talak.

3 rozīte 10/06/2009 17:11 Malači,ka publicējat arī šādu info! Paldies ! Šis atklājums patiesi ir svarīgs, ne velti vācu "Spiegel" ( tikko izlasīju oriģināltekstu) to salīdzina ar iespējamu "Svētā Grāla atklājumu novecošanās pētniecības procesā". Lai ceļotu, mums taču jādomā arī par to,lai tik atri nenovecotu, vai ne ?

4 xc90 10/06/2009 16:51 87.246.*.*** bet tas tak neliedza Tev šo izlasīt ... varbūt pat kā vienīgo šodien :P

5 Kolna Jezups 10/06/2009 15:10 Man gan liekas, ka tas ir ok, jo katrs vēlas būt jaunāks un skaistāks :) Tagad manā ēdienkartē būs biežāk sojas pupiņas un greipfrūti!!!!!! Cik man ir zināms, tad Mackevičam priekš tūrisma profesionāļiem ir atsevišķs portāls TurismaBizness.lv, bet šis ir visiem ikdienas lietotājiem!

6 Saņemts no: 87.246.*.*** 10/06/2009 13:36 Kādā gan veidā šī ziņa attiecas uz tūrismu??? Ja nu jums nav jaunu ziņu par tūrismu, tad labāk nelieciet neko. Raksti par jaunākajiem zinātnieku sasniegumiem, auto modeļiem utml. nekādi neveicina jaunu zināšanu uzkrāšanu tūrisma sfērā strādājošiem.
Ceru, ka nākotnē vairs ar šādām ziņām netraucēsiet!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Želesa
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19731903sec.