Eksperta viedoklis: Vai Jūs zināt, kādēļ apmeklējat fitnesa klubu?

Andris Kudurs (fitnesa klubu tīkla ATLĒTIKA šeftreneris) nojauš, ka liela daļa raksta lasītāju ir neizpratnē: no kurienes viņš (Andris Kudurs) zina, ko vajag apmeklētājiem. Lai kliedētu jūsu šaubas, autors grib atgādināt par dzīves kvalitāti (agrāk publicēts raksts), relaksāciju un rekreāciju.

Dzīves kvalitātes uzlabošana ir tieši saistīta ar regulāru ķermeņa atslābināšanu, atbrīvošanu no liekā satraukuma, stresa un citām nepatīkamām sajūtām - relaksāciju. Tāpat, laiku pa laikam ir jāveic darbības, kas prasa lielākas vai mazākas fiziskās piepūles, kuras ietver sevī dažāda veida sportiskās aktivitātes, kuru galvenais mērķis cilvēku veselības atjaunošana un nostiprināšana - rekreācija. No fitnesa viedokļa, rekreācija ir cilvēka fizisko, garīgo un emocionālo spēju atjaunošana brīvajā laikā, sabiedriski atzītās un organizētās darbībās.

Protams, robeža starp relaksāciju un rekreāciju nav strikta, tomēr, zināmi nosacījumi pastāv. Tā, nopietnu stresu gadījumā, piemēram, masāža un meditatīvā joga būtu tieši tas, kas vajadzīgs. Savukārt, darbaspēju uzlabošanai ir nepieciešamas dažādas intensitātes aktīvas grupu un individuālās nodarbības. Stipri maldās tie, kas uzskata, ka vieniem ir nepieciešama tikai relaksācija, bet citiem tikai rekreācija - visiem ir nepieciešami abi, ar individuālu pieeju, protams.

Iespējams konflikts ir apstāklī, ka kāds, kam ir nepieciešama relaksācija, ilgstoši veicot rekriējošas darbības, savu stāvokli var saasināt,  bet citam ir nepieciešama fizisko darbaspēju uzlabošana, tomēr, apmeklējot relaksējošas nodarbības arī šai gadījumā maz cerību uz panākumiem.

P.S. Konsultējoties ar speciālistiem, jūs, pareizi mijot dažādas nodarbības nonāksiet pie sev vispiemērotākajām nodarbībām un to secības, kas turpmāk kalpos par vienu no stabiliem dzīves kvalitātes garantiem.

www.atletika.lv
www.facebook.com/Atletikalatvia

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15821195sec.